Та вступайте вже!

Та вступайте вже!

«Приєднання України до НАТО — це хороша політика», — заявив президент США в інтерв’ю телеканалу «Інтер». Водночас він наголосив: навіть якщо Україна приєднається до Плану дій щодо членства на саміті Альянсу в Бухаресті, український народ (шляхом референдуму. — Ред.) зможе відмовитися від вступу до цього військово–політичного блоку. Як відомо, сам візит Джорджа Буша до Києва напередодні саміту має на меті продемонструвати підтримку Вашингтона євроатлантичним устремлінням України.

Їде Буш — ховайся в кущ!

Їде Буш — ховайся в кущ!

Заходи безпеки під час візиту до Києва президента США Джорджа Буша вже назвали безпрецедентними. За словами заступника міністра внутрішніх справ Олександра Савченка, їх можна порівняти лише з тими, що були під час візиту в Україну Папи Римського Івана Павла ІІ у 2001 році. Кожну волосину на сонцесяйній голові пильнуватимуть близько чотирьох тисяч міліціонерів та співробітників Державної служби охорони (ДСО). Міністерство оборони надасть повітряні коридори і прикриватиме візит із повітря військовими вертольотами, повідомив міністр оборони Юрій Єхануров. Але і цього, згідно з американським протоколом, замало, тож Буш везе з собою власну службу безпеки і навіть... снайперів.

Розваги зі страшилками

Розваги зі страшилками

«Арсен, Юля і Вітюля — Україні дали дулю!», — повідомляє життєрадісний плакат на агітаційних червоних палатках, які, судячи з партійної символіки й відповідних написів на прикріплених з іншого боку аркушах паперу, є приватною власністю народних депутатів від Комуністичної партії. Перед наметами активно обговорюють «злочини НАТО» двоє молодих чоловіків із прапорами КПУ. На запитання, у чому полягає «дуля» від Юлі, Вітюлі та Арсена (себто Тимошенко, Ющенка та Яценюка), дивуються невігластву авторки цих рядків: «Как же, оні вєдь пісьмо в НАТО напісалі!». «Да–да, чтоб наших дєтєй в Ірак посилать!» — люто кидає, проходячи повз, літній чоловік у військовій формі з орденськими планками.

Відгомін «кузькиної матері»

Відгомін «кузькиної матері»

«Вашингтон усе більш і більш активно просувається в пострадянський простір: Україна, Грузія — найяскравіші приклади, — заявив днями міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. — Якщо Україну й Грузію втягнуть у НАТО, це призведе до суттєвих негативних геополітичних зсувів». Членство Грузії та України в НАТО «матиме серйозні наслідки, і не тільки для наших відносин зі США, а й для наших відносин із НАТО як з організацією», — підкреслив міністр в інтерв’ю агенції «Інтерфакс».

Всі статті рубрики