«Шо це так воняє?»

22.03.2008

15річний американець Бен Рассел зі штату Аляска може собою пишатися. Незважаючи на свій юний вік, хлопець уже має в активі перемогу на всеамериканському конкурсі. Рішенням авторитетного журі Бенові присуджена премія... за найсмердючіші ноги.

За умовами конкурсу, який щороку проходить у містечку Монпельє (штат Вермонт), перемогу здобуває той із його учасників, чиє взуття має найбридкіше «амбре». Кросівки Рассела, в яких він два роки ходив на риболовлю, цього року виявилися неперевершеними, хоча у фіналі в хлопця були достойні суперники. Оцінювали смердючість взуття професор університету Браун Рейчел Герст і хімік­спеціаліст Національного аерокосмічного агентства США Джордж Олдріх. Звісно, журі не позаздриш, але, якщо подумати, кожен із нас, хто хоч раз їздив у плацкартному вагоні, мимоволі опинявся у такому самому «журі».

Щоправда, на відміну від пасажирів українського плацкарту, американського власника смердючих шкарпеток не зненавиділи, а навіть похвалили. І нагородили кубком «Золота кросівка», премією в розмірі 2,5 тисячі доларів, ознайомчою поїздкою до НьюЙорка та квитком на бродвейський мюзикл «Король­лев». А також набором дезодорантів для взуття, адже саме компаніявиробник цієї продукції є спонсором змагання в Монпельє.