Затишшя перед новими п’єдесталами?

22.03.2008
Затишшя перед новими п’єдесталами?

Марія Волощенко зупинилася за крок до п’єдесталу. (Фото Рейтер.)

Після медального буму в перші дні континентальної першості в Ейндховені позавчора наші спортсмени взяли паузу. Найкращий шанс піднятися на п’єдестал у четвер представники України мали в стрибках із метрового трампліна серед жінок. Серед шістки кращих тут виступали дві наші співвітчизниці — 18–річна луганчанка Марія Волощенко й більш досвідчена миколаївка Олена Федорова, яка вже отримала бронзову нагороду в синхронних стрибках із триметрового трампліна (в дуеті з Алевтиною Корольовою).

Цікаво, що головним рефері цих змагань була наша відома колишня спортсменка Ганна Сорокіна. Проте участі в оцінюванні вона не брала — зі зрозумілих причин, це робили інші семеро суддів. За підсумками п’яти стрибків Волощенко трохи не дотягнула до третього місця, залишившись четвертою. У Федорової стрибки не надто виходили, й у фіналі вона опинилася на останній позиції. Призерками ж стали шведка Люндберг, угорка Барта й німкеня Діков.

Цього ж дня впевнено подолали попередній раунд у стрибках із триметрового трампліна українці Ілля Кваша й Дмитро Лисенко, які серед 28 спортсменів показали, відповідно, третій і четвертий результати.

Із п’яти фіналів плавців Україна була представлена лише в одному. Попри це, 20–річна харків’янка Юлія Підлісна мала чудову нагоду потрапити до числа призерів. У запливі на 100 м брасом четверо спортсменок фінішували з інтервалом 0,06 секунди! На жаль, наша молода плавчиня в цьому квартеті залишилася останньою з часом 1 хв. 8,97 сек., пропустивши вперед австрійку Джукич (1.08,18), росіянку Алексєєву (1.08,91), шведку Хестман (1.08,94) і бельгійку Маттісен (1.08,95).

Учора зранку Підлісна з восьмим результатом у попередньому запливі пройшла до півфіналу на дистанції 200 м брасом, а от 16–річна черкащанка Ксенія Бруско з цим завданням не впоралася, показавши 18–й час.

Невдало виступили українці в кваліфікації на 100 м вільним стилем. Олександр Ісаков, Юрій Єгошин, Олександр Цепух, Денис Сизоненко опинилися на позиціях на межі третього й четвертого десятка, тож до наступного кола змагань не пробилися. На такій же дистанції, але батерфляєм, Любов Король стала лише 20–ю, а Тетяна Хала — 34–ю.

Учора ввечері, вже після здачі цього номера «УМ» до друку, відбулося сім фінальних запливів, у яких брали участь троє наших. Ірина Амшеннікова пливла 100 м на спині, Яна Клочкова — 200 м комплексом, Сергій Адвена — 200 м батерфляєм.