РАХУНКОВА ПАЛАТА

21.03.2008

9,2 мільярда доларів

прямих іноземних інвестицій надійшло в економіку України в минулому році. Це найбільша цифра за всю історію України. За напрямами інвестування найпривабливішим для капіталовкладень залишався фінансовий сектор, куди було спрямовано 37,9% загальної суми надходжень. Це пояснюється, головним чином, придбанням нерезидентами українських банків. Сумарний обсяг накопичених прямих інвестицій в Україну на 31 грудня 2007 року становив 38,5 млрд. дол. Із розрахунку на душу населення обсяг прямих іноземних інвестицій у 2007 році зріс у 1,7 раза й на початок 2008 року становив 830 доларів на людину.

 

Понад 79 мільйонів гривень

передбачено в держбюджеті–2008 на проведення в Україні земельної реформи, збереження і відтворення земельних ресурсів. Про це УНІАН повідомили в Департаменті комунікацій влади і громадськості секретаріату Кабінету Міністрів. Крім того, на створення державного земельного кадастру цього року передбачено 21,5 млн. грн., на проведення робіт з інвентаризації земель на площі 72,3 тис. га — 7 млн. грн., на проведення нормативної грошової оцінки на площі 432,1 тис. га — 7 млн. грн.

 

500 мільйон доларів

— про таку кредитну лінію МНС України домовилось зі Світовим банком на випадок термінової потреби у коштах для ліквідації надзвичайних ситуацій. Про це повідомив журналістам у Брюсселі міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра. Кредит у таких випадках надаватиметься на 15 років. Отримати ці гроші Україна в надзвичайних випадках зможе впродовж 24 годин під урядові гарантії.

 

30,8 мільйона гривень

компенсаційних виплат уже доставила вкладникам радянського Ощадбанку «Укрпошта». Як повідомляє прес–служба підприємства, станом на 18 березня філіями «Укрпошти» одержано від «Ощадбанку» 34 596 виплатних документів. Послугами листонош для отримання компенсаційних коштів користуються мешканці всіх областей України.

 

Близько 400 тисяч гривень

зібрано на аукціоні мистецьких творів, пов’язаних з ім’ям Тараса Шевченка, що пройшов 15 березня у Київському будинку вчителя. Ці кошти підуть на встановлення бронзової скульптури молодому Шевченку в столиці Канади — Оттаві. Аукціон відбувся у рамках благодійної акції «Шевченківський район — українцям Оттави». Колекціонерам було запропоновано 64 картини та дві бронзові скульптури, пов’язані з життям та творчістю поета. Серед них — три портрети Шевченка, жанрові картини за його творами, краєвиди Моринців і Кирилівки та відомих місць, де поет любив гостювати та працювати.

 

1636 доларів

коштує в середньому квадратний метр котеджної забудови під Києвом. Слід додати, що вартість 1 кв.м котеджів включає вартість землі (присадибної ділянки) й будинку. Як повідомляє консалтингова компанія SV Development, в середньому котедж за межами столиці можна придбати за 421 тисячу доларів. За даними компанії, найдорожчі котеджі — в Обухівському, Києво–Святошинському, Бориспільському, Вишгородському та Броварському районах, які розташовані найближче до Києва.

 

На 36,1 відсотка

скоротила експорт електроенергії в січні–лютому цього року Україна. Це на 654,7 млн. кВт/г менше, порівняно з січнем–лютим 2007 року. Як повідомляє Міністерство палива та енергетики, скорочення експорту зумовлено припиненням експортних постачань до Білорусі, Російської Федерації та Польщі. Нині Україна продовжує експортувати електроенергію з Бурштинської ТЕС до Молдови, Словаччини, Угорщини та Румунії.

 

5,8 відсотка

становило в січні–лютому зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України, повідомляє Держкомстатистики. Відтак номінальний ВВП, за орієнтовною оцінкою, за січень–лютий 2008 року становив 118 млрд. 557 млн. гривень. Найбільший приріст валової доданої вартості в січні–лютому 2008 р. спостерігався у торгівлі — 14,3%, переробній промисловості — 9,8%, транспорті та зв’язку — 8,3%. Водночас зростання ВВП України, за підсумками минулого року, становило 7,3% порівняно з 2006 роком.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>