НОВИНИ ПЛЮС

20.03.2008

Перспективи ПДЧ

У секретаріаті Президента переконані в позитивній відповіді НАТО на запит України щодо приєднання до Плану дій щодо членства в Альянсі на Бухарестському саміті 2—4 квітня. Про це на спільному брифінгу з послом США Вільямом Тейлором заявив заступник керівника секретаріату Президента Олександр Чалий. «Президент візьме участь у Бухарестському саміті. Ми очікуємо, що Україна отримає План дій щодо членства під час роботи цього саміту. Ніяких вагань у нас нема, ми переконані, що є всі підстави для позитивної відповіді», — сказав він. У свою чергу, Тейлор заявив, що Вашингтон підтримує бажання України приєднатися до ПДЧ, «питання лише в тому, коли це станеться... Президент Буш та інші лідери країн–членів НАТО дуже уважно вивчають запит України щодо ПДЧ. Я впевнений, що зустріч у Бухаресті буде успішною. Це буде успіхом України, це буде успіхом НАТО».

Замість відставки — на пенсію

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал має намір до червня подати у відставку. Заява про звільнення буде закономірною, вважає Шаповал, оскільки до того часу він досягне пенсійного віку, і за Законом «Про державну службу» повинен подати у відставку. «Відставлятися» зараз чиновник не хоче, щоб це не виглядало так, начебто він злякався тиску з боку різних політичних сил.

Нагадаємо, п’ятеро членів ЦВК ініціюють відставку Во­лодимира Шаповала. За це також виступає Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко.