НОВИНИ ПЛЮС

14.03.2008

Голова ЦВК закликає до відставки

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал закликає всіх членів ЦВК подати у відставку. На його думку, це найбільш прийнятний вихід із ситуації, коли Центрвиборчком більше тижня не може зібратися на засідання із кворумом. «Я не камікадзе — я дійсно пропоную розв’язати ситуацію і роблю це для того, щоб привернути увагу і суспільства, і політикуму до цієї проблеми», — цитує Шаповала агенція УНІАН. Він додав, що якщо члени ЦВК не підтримають його починання, то подасть заяву на звільнення за власним бажанням.

Янукович написав Ющенку про приватизацію

Голова Партії регіонів Віктор Янукович просить Президента призупинити приватизаційні процеси, розпочаті Кабінетом Міністрів, до затвердження Верховною Радою нової редакції програми приватизації. «Уряд розглядає приватизацію лише як джерело покриття дефіциту бюджету та фінансування популістських проектів, що є проїданням національного багатства України, загрозою зростання інфляції та зубожіння населення», — пише Янукович. На його думку, приватизація є «поспішною, непідготовленою, не враховує всіх негативних наслідків від її здійснення та призведе до втрати контролю над стратегічними об’єктами».

Факсограма з Банкової

Глава секретаріату Президента Віктор Балога надіслав факсограму головам обласних, районних, міських, селищних і сільських рад, в якій виклав позицію Президента щодо зміни законодавства у сфері державних закупівель. Балога пояснив ризики, пов’язані з можливістю прийняття закону про держзакупівлі в остаточній редакції. Глава СП підтвердив, що Президент накладе вето на закон, «якщо в ньому не будуть встановлені справедливі і чесні процедури, які відповідатимуть інтересам громади та всього суспільства».

Ті, що не хочуть у НАТО

Одинадцять українських партій звернулися до Генсека НАТО Яапа де Хоопа Схеффера із проханням не розглядати питання про приєднання України до Плану дій із членства щодо членства в Альянсі. Підписанти переконані, що нейтральна й позаблокова Україна стане істотною складовою європейської стабільності й безпеки, а також сприятиме розвитку демократії в Європі. Звернення підписали голови КПУ, СПУ, ПСПУ, СДПУ(о), Всеукраїнської чорнобильської народної партії, партій «Російський блок», «Соціал–демократичний союз», «Київська Русь», «Нова сила», ВОЛ «Справедливість» і Партії відродження українського села. На підписання не зміг прийти представник Партії регіонів Микола Азаров.