РАХУНКОВА ПАЛАТА

14.03.2008

24,5 мільйона гривень

компенсацій за вкладами в Ощадбанку СРСР уже доставила й виплатила громадянам «Укрпошта». Про це повідомила прес–служба підприємства. Всього виплачено компенсаційних коштів 26 170 особам. Тим часом до 5 березня філіали «Укрпошти» одержали від Ощадбанку 27 790 одиниць виплатних документів для доставки вкладникам компенсаційних коштів.

 

На 17,2 мільйона гривень

таки буде оштрафовано цукровиків. Нагадаємо, відповідне рішення ухвалив Антимонопольний комітет ще в лютому 2006 року, а Вищий господарський суд України щойно підтвердив його правомірність, відхиливши касаційну скаргу найбільших операторів ринку цукру. При цьому компаніям також доведеться сплатити до державного бюджету пеню за прострочення оплати штрафу, яка, за попередніми підрахунками, становитиме кілька мільйонів гривень.

 

Понад 50 тисяч жінок

на сьогодні проходять службу у Збройних силах України. З них 18 тисяч — жінки–військовослужбовці. Як зазначає прес–служба Міноборони, 6,4 % жінок–військових – це офіцери, 12,6% — прапорщики, 80% — жінки, які проходять службу за контрактом. Ще 119 дівчат навчаються у вищих військових навчальних закладах. Представниці прекрасної статі проходять службу та працюють в усіх видах та родах військ Збройних сил України. Найбільше вони представлені в частинах і з’єднаннях Сухопутних військ та Повітряних сил.

 

6,2 тисячі квартир

отримають цьогоріч військовослужбовці. Збільшенню кількості житла для військових сприятиме указ Президента про додаткове фінансування Збройних сил. Як повідомила заступник міністра оборони Надія Дєєва, указом глави держави передбачено додатково 1 мільярд гривень на будівництво житла. Якщо ця сума буде врахована при уточненні держбюджету, Міноборони планує добудувати та придбати 6200 квартир. Крім того, ці гроші дозволять розпочати будівництво 35 будинків на 3833 квартири, які будуть здані у 2009 році. До речі, в черзі на житло наразі перебувають 51,8 тис. військових.

 

1954 долари

коштував у середньому в лютому 1 квадратний метр житла економ–класу на первинному ринку Києва. Про це повідомила прес–служба будівельно–інвестиційної компанії «Київ Житло–Інвест». За даними аналітичного відділу компанії, середня вартість однокімнатних квартир в економ–класі, за підсумками лютого, становить 101 769 доларів, двокімнатних — 154 032 долари, трикімнатних — 201 415 доларів. При цьому середня вартість 1 кв. м житла преміум–класу становить 4 759 доларів.

 

968 доларів

коштує на сьогодні в середньому оренда квартири у столиці. Лише за один тиждень — 28 лютого до 5 березня — середня вартість оренди 1—3–кімнатних квартир у Києві зросла на 0,21% (тобто на 2 долари). Такі дані оприлюднила консалтингова компанія SV Development. Найдешевшим для орендарів залишається Деснянський район, де середня вартість квартири сягає 567 доларів, а найдорожчим — Печерський район, де середня вартість оренди квартири становить 1 545 доларів на місяць.

 

На 44,4 відсотка,

тобто майже вдвічі, зріс у 2007 році обсяг поставок комп’ютерів до України порівняно з 2006 роком. Загалом торік у нашу країну було ввезено 2,238 мільйона комп’ютерів. Такі результати дослідження комп’ютерного ринку України компанією IDC. Найвищі темпи зростання продемонстрували продажі ноутбуків, обсяг продажів яких зріс більш ніж удвічі, — до 700 тисяч штук. Цікаво, що в Україні сьогодні припадає по 13,6 комп’ютера на 100 жителів, гірший результат лише в Румунії (13,1 комп’ютера на 100 жителів). Водночас у Чехії на 100 жителів припадає 32,4 комп’ютера, в Польщі — 26 комп’ютерів.

 

На 44 відсотки

скоротилися у січні–лютому поставки нафти на українські нафтопереробні заводи. Загалом українські НПЗ отримали в цей період лише 1,2 мільйона тонн сировини. Через це виробництво бензину в Україні в січні–лютому скоротилося на 25,1%, дизельного пального — на 38,2%, повідомляє Держкомстат.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>