Дезінтеграція — не панацея

04.03.2008

Вельмишановний
Вікторе Андрійовичу!

Трудовий колектив та профспілковий комітет Управління «Укравтогаз» ДК «Укртрансгаз», Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» звертається до Вас як до лідера нації і гаранта Конституції з проханням вжити невідкладних заходів державницького характеру задля недопущення негативних наслідків реорганізації нашого підприємства.

Філія «Управління «Укравтогаз» дочірньої компанії «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» займається реалізацією стисненого природного газу через мережу автомобільних газонаповнюючих компресорних станцій, яка складається із 89 АГНКС із проектним обсягом реалізації моторного палива на рівні 682,500 млн. кубічних метрів стисненого газу на рік.
Як нам відомо, в дочірній компанії «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» проводиться робота щодо структурних змін у напрямку створення на базі філії «Управління «Укравтогаз» дочірнього підприємства НАК «Нафтогаз України». Квапливість та надмірна поспішність процесу, що відбувається, інформаційний вакуум, в якому перебувають працівники підприємства, не сприяють створенню оптимальних умов для продуктивної праці та викликають виправдану стурбованість трудового колективу. Нормальній соціально­психологічній атмосфері на підприємстві заважають відсутність стабільності, впевненості в майбутньому і соціального оптимізму.

Запланована суттєва зміна організації виробничо­господарської діяльності підприємства призведе до кардинальної переміни напрямків фінансових потоків, що значно ускладнить акумуляцію грошових коштів на реалізацію виробничої та соціальної програм. Відокремлення філії від ДК «Укртрансгаз» унеможливить певною мірою залучення висококваліфікованих працівників компанії до роботи на автомобільних газонаповнюючих компресорних станціях, значно ускладнить використання технічних можливостей підрозділів ДК, призведе до необхідності здійснення додаткових витрат грошових коштів. Як наслідок — виникнення суттєвого фінансового дефіциту, який не сприятиме оптимізації технікоекономічних показників Управління, значно ускладнить ведення господарської діяльності підприємства, зробить неможливим виконання соціальних програм.

На наш погляд, експлуатацію та розвиток мережі автомобільних газонаповнюючих компресорних станцій неможливо розглядати окремо від ДК «Укртрансгаз», яка є, без перебільшення, найважливішою складовою паливно­енергетичного комплексу України. Стабільне функціонування державної мережі АГНКС, активізація роботи з будівництва, реконструкції та модернізації основних фондів підприємства, нові перспективи галузі знаходяться в одній площині з розвитком і функціонуванням ДК «Укртрансгаз». Ми горді від того, що завдяки стабільній роботі філії «Управління «Укравтогаз» у складі дочірньої компанії колектив підприємства має можливість вносити суттєвий вклад у забезпечення надійного функціонування газотранспортної системи країни.

Просимо Вас, вельмишановний Вікторе Андрійовичу, не допустити дезінтеграції газотранспортної системи України шляхом відокремлення від ДК «Укртрансгаз» її невід’ємної частини — філії «Управління «Укравтогаз».

 

Від імені та за дорученням трудового колективу філії «Управління «Укравтогаз» —
голова об’єднаного профспілкового комітету
Гришко Ю. Я.

 

Разом — 811 підписів.