«Зачистка» пікету

«Зачистка» пікету

Минулого четверга активісти організації «Коаліція учасників Помаранчевої революції» разом із місцевими мешканцями і працівниками Жовтневої лікарні Києва заблокували під’їзди до будівельного майданчика, де зараз відбувається незаконне, на їхню думку, будівництво. Мешканці та активісти припаркували на тротуарі свої машини, аби не дати проїхати будівельній техніці. І, хоч голова «Коаліції» Сергій Мельниченко стверджує, що заявку на пікет подали напередодні, невдовзі з’явилася машина ДАІ, співробітники якого виставили знак «паркування заборонено». Вслід за ними приїхали евакуатори і забрали «протестні авта». Коли активісти, медики лікарні, мешканці та працівники Інституту фізіології ім. Богомольця спробували протестувати проти цього, чотирьох із них затримали «за непокору міліції». Коли пан Мельниченко приїхав на місце, аби «розібратися», його та ще одного члена «Коаліції» також затримали, передає «Укра­їнська правда».

За Єрохіна відповісте!

За Єрохіна відповісте!

Про те, що слідчі ГПУ нарешті поставили в цій резонансній справі крапку, повідомив учора Генпрокурор Олександр Медведько. Нагадаємо, що начальника підрозділу з боротьби з незаконною конвертацією грошових коштів ГУ МВС Романа Єрохіна силою захопили його ж колеги–правоохоронці наприкінці липня 2006 року. «Перевертні» важко поранили офіцера трьома пострілами в живіт і ногу, а потім вивезли в ліс поблизу Ірпеня і вбили. Тіло зниклого знайшли лише через місяць.

Закордон нам допоможе

Закордон нам допоможе

Сьогодні — у перший день весни — має початися руйнування недобудованого торговельно–розважального центру перед головною спортивною ареною країни. А позавчора профільний міністр Юрій Павленко провів прес–конференцію, де розповів про майбутню реконструкцію НСК «Олімпійський». Саме проблему цього стадіону експерти УЄФА визнали головною при підготовці України до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Тому на засіданні Кабінету Міністрів цієї середи було затверджено порядок проведення конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції реконструкції стадіону.

Маленький та міцний горішок

Маленький та міцний горішок

Справжнє диво трапилося днями в Маріуполі на Донеччині: маленька дівчинка Аміна, якій було рік і три місяці, схоже, справді народилася у сорочці. Як передає інтернет–сайт «Форум», у звичайній маріупольській квартирі на восьмому поверсі перебувало сімейство: молода мама поралась на кухні, батько щось робив по господарству, а з маленькою Амінкою бавилася бабця, тримаючи малу за руки, поки та скакала на гірці подушок, складених на дивані просто біля підвіконника.

Стоїть, мовчить і грабує

Стоїть, мовчить і грабує

Пластикові картки нині стають найпопулярнішим засобом платежів: позбавляють необхідності носити готівку, їх приймають все більше магазинів, а мережа банкоматів зростає просто на очах. Утім таку популярність кредиток не оминули увагою зловмисники. Перші випадки, коли за допомогою спеціальних накладок злочинці «знімали» відбитки пальців, аби дізнатися пін–код, та блокували саму картку в фальшивому пристрої, стали відомими ще кілька років тому. Нині у Києві такі випадки стають все більш розповсюдженими.

На згарищі залишив «автограф»

На згарищі залишив «автограф»

Позавчора в Шевченківському рай­оні Києва за невідомих причин виникло дві пожежі. Одна сталася по вулиці Шолуденка, де в коридорі на першому поверсі житлового будинку спалахнули старі речі. Дим швидко розповсюджувався, тому, аби уникнути жертв, пожежникам довелось терміново евакуювати двадцять осіб. У другому випадку займання сталося на вулиці Мануїльського, 5/9, близько восьмої вечора. І, що цікаво, знову ж таки в загальному коридорі. На щастя, в обох випадках обійшлося без жертв. Увагу ж пожежників привернула іграшка–брелок, залишена на місці події, з написом «Я можу бути скрізь і всюди, спостерігати за тобою», підпис: «Кат–невидимка».

«Розкольник» Сидор

«Розкольник» Сидор

Напередодні з’їзду в Сіверсь­кодонецьку ляльководи включили ще один антиукраїнський механізм. 22 лютого у Москві провів прес–конференцію одіозний ужгородський священик Московського патріархату Димитрій Сидор, щоб оголосити кілька суто антидержавних тез. Головна з них — Закарпаття має стати «самокерованою територією під протекторатом Росії і Європи». І причина для цього у Сидора знайшлася — «етноцид русинів».

Всі статті рубрики