Леонідів знову б’ють. Тепер на Волині

06.02.2008

Темою номер один волинського політичного бомонду залишається таран, що його вчинив на «Лексусі» екс–нардеп, а нині голова фракції БЮТ у Волинській обласній раді Олександр Свирида, проти звичайнісінького «Фіата», припаркованого на стоянці біля облдержадміністрації.

Про цей прикрий випадок давно б усі забули, якби власник крутого авто, будучи людиною публічною, повівся, як джентльмен. Але колишній член бюджетного комітету ВР і засновник торгової марки «Торчинпродукт» не знайшов іншого способу владнати конфлікт на дорозі, як накинутися на власника «Фіата» з кулаками. Отож приклад міністра внутрішніх справ Юрія Луценка виявився заразним…

За версією самого Олександра Свириди, він не зробив нічого екстраординарного, просто бампер у бампер посунув «Фіат», що загородив йому проїзд. Так чинять в усіх цивілізованих країнах, стверджує екс–нардеп. «Посування» закінчилося тим, що у «Лексуса» відлетів номерний знак, але Свирида цього не помітив. Зате його знайшов поблизу подряпаного «Фіата» працівник облдержадміністрації, після чого і зателефонував до міліції. Машину Свириди працівники ДАІ затримали в місті. Обурений таким розвитком подій, хазяїн «Лексуса» увірвався в службовий кабінет головного спеціаліста обласного управління культури та туризму Леоніда Михайловського (а це був його «Фіат») і накинувся на нього з лайками та погрозами. Словесна перепалка закінчилася тим, що Свирида нібито почав старшого чоловіка душити за шию, хоч сили були нерівні. З’ясування стосунків на вищому рівні до примирення не привело. Після інциденту Леонід Михайловський потрапив у лікарню — не витримало хворе серце (до того він переніс інсульт). Тепер поставити крапку в конфлікті має Печерський районний суд Києва.

Тим часом нестриманість відомого політика може вартувати йому подальшого просування по службовій драбині. Свого часу пан Свирида був одним із претендентів на крісло голови ОДА, а нині нібито сподівався зайняти посаду першого заступника голови облдержадміністрації. Говорили і про те, що він мав очолити Волинську обласну організацію БЮТ після того, як її голова Віктор Олійник став депутатом ВР. Але минулої суботи на звітно–виборній партконференції волинських бютівців очолив голова облради Анатолій Грицюк.