Допрем’єрний показ

06.02.2008

Сьогодні в Нікосії збірна України проведе перший матч під керівництвом Олексія Михайличенка. При цьому лише в понеділок новий головний тренер «синьо–жовтих» був представлений команді на тренувальній базі в Кончі–Заспі. Точніше — всього 14 футболістам, бо представники «Дніпра» приєдналися до збірної вчора вже на Кіпрі, де клуб проводить підготовчий збір. За дніпропетровськими кандидатами до національної команди на острові в Середземномор’ї стежив помічник Михайличенка — Вадим Євтушенко.

Серед кадрових втрат наставник назвав захисників Несмачного й Чигринського, на зміну яким викликав молодих динамівців Мандзюка й Федоріва. Не прилетить на Кіпр через травму й Андрій Воронін, а от поява іншого нашого представника в англійській прем’єр–лізі — Андрія Шевченка — до останнього залишалася під питанням. Усе залежало від фізичного стану капітана збірної. Тож із легіонерів на поле точно вийде лише півзахисник пітерського «Зеніта» Анатолій Тимощук.

Олексій Олександрович розповів, що представники «Динамо» й «Шахтаря» на базі дружньо привіталися, забувши про негативні емоції, які вирували у фіналі Кубка Першого каналу в Ізраїлі кілька днів тому. «Хлопці обнімалися з посмішками на обличчях, а потім випили «мирову» — хто чай, а хто кефір. Так і повинно бути: на полі друзів немає, але за його межами треба подати руку суперникові», — каже тренер.

Головною метою збірної на даному етапі Михайличенко вважає формування «базису». «Мені хотілося б досягти взаєморозуміння між футболістами і в грі, й у повсякденному спілкуванні. І знати, що вимоги тренерського штабу адекватно сприймаються й виконуються. Уже в матчі проти Кіпру мені хочеться бачити на полі команду в повному розумінні цього слова», — сказав наставник.

 

ПЛАН–2008

Президент ФФУ Григорій Суркіс розповів про графік матчів «синьо–жовтих» у цьому році. 26 березня українці зіграють із сербами, 24 травня — з голландцями, 1 червня — зі збірною Швеції. Майже вирішено питання про поєдинок у листопаді з командою Норвегії. Також існує ймовірність провести наприкінці травня зустріч із поляками в Німеччині.