НОВИНИ ПЛЮС

31.01.2008

Вступ до СОТ

Європейська комісія пропонує Раді Євросоюзу підтримати вступ України до Світової організації торгівлі. Про це йдеться у проекті рішення Ради ЄС, запропонованому Єврокомісією 23 січня. У пояснювальній записці зазначається, що після 14 років із моменту початку переговорів країничлени СОТ та Україна досягли фінальної стадії узгодження вступу України до СОТ, і тепер для формальної підтримки членства України в СОТ з боку Євросоюзу має бути ухвалене рішення Ради ЄС.

Влада і бізнес

Президент Віктор Ющенко заявляє, що податковий кодекс має бути змінений до кінця 2008 року. Про це він заявив учора, виступаючи на форумі «Влада і бізнес — партнери». «Нашою взаємною домовленістю має бути те, що 2008 рік — це останній рік, коли ми працюємо в чинному податковому кодексі», — сказав глава держави. Також він закликав політичні сили не дестабілізовувати економічну ситуацію: «Мені дуже б хотілося, щоб ми відмежували політичну діяльність від основ економічної, бюджетної, гуманітарної політики 2008 року. Щоб те, що дестабілізує ситуацію, було залишено. Вибори завершилися».

Блок Литвина —проти скасування недоторканності

Фракція Блоку Литвина не підтримуватиме вже внесені на розгляд Верховної Ради ініціативи про скасування депутатської недоторканності. Про це повідомив у інтерв’ю УНІАН народний депутат від БЛ Михайло Сирота.

Відділ кадрів

Президент Ющенко своїм указом призначив Леоніда Жунька постійним представником Президента України в Автономній Республіці Крим. У часи Кучми — з травня 1999 року по лютий 2005го — Жунько працював головою Севастопольської міськ­держадміністрації.