Голий рейс

31.01.2008

«Усе для людини, все для блага людини» — це показушне радянське гасло реалізують насправді в країнах Заходу. А оскільки людина — істота витребениста, то й забезпечення її забаганок набуває дедалі нових забарвлень. Скажімо, в Німеччині невдовзі організовуватимуть спеціальні авіарейси для... нудистів. А що? Якщо чоловік чи жінка люблять прогулятися голяка, то за їхні гроші — «будь–який каприз»!

За такий цікавий вид бізнесу взялася компанія під назвою OssiUrlaub.de. Перший літак із голими пасажирами виконає рейс із міста Ерфурт на південному сході країни до острова Узедом у Балтійському морі, відомого своїми пляжами. Старт заплановано на 5 липня. У літаку 50 місць, ціна квитків у два боки становитиме 499 євро.

За словами Енріко Гесса, засновника OssiUrlaub, пасажири роздягнуться вже на борту літака. Коли лайнер зробить посадку, їм доведеться одягтися. Загалом вони перебуватимуть у повітрі без одягу близько години, при цьому екіпаж і бортпровідники залишатимуться в уніформі.

Цікаво, що нудистські авіарейси створено передусім для потреб мешканців Східної Німеччини (колишньої соціалістичної НДР), де «голий» рух значно популярніший, аніж на «капіталістичному» Заході.