Ви депутати чи аморальні?

09.01.2008

Відпочили трохи — і досить, час братися до роботи. Щоправда, народних депутатів це не стосується: хоч за розкладом вони цього тижня й «працюють у комітетах та фракціях», але, як з’ясувала «УМ», насправді чимало законодавців перебувають не лише за стінами парламентських приміщень, а й узагалі не в Україні — відпочивають за кордоном. А вже з 18 січня у них розпочнуться офіційні канікули. І це після того, як законодавчий орган і так півроку не працював!

На те, що парламентаріям, які так люблять говорити про любов до народу, можна й пожертвувати часткою відпочинку заради державних інтересів, звернув увагу і Президент. Учора Віктор Ющенко надіслав Голові Верховної Ради Арсенієві Яценюку офіційного листа, в якому звернувся до парламенту з пропозицією не проводити зимових канікул. Як повідомляє прес–служба глави дер­жави, на думку Президента, кількатижневий відпочинок лише нещодавно сформованої Верховної Ради «недоцільний, а з огляду на низку невідкладних завдань перед владою, розв’язання яких чекає все суспільство — аморальний». Ющенко закликає нардепів «на ділі підтвердити готовність працювати на благо народу і не переривати свою законотворчу діяльність».

Президент запропонував, щоб наступна сесія ВР VI скликання відкрилася не в лютому, а 22 січня, тобто наступного вівторка після закриття першої сесії. Зі свого боку глава держави запевнив, що готовий виступити зі щорічним посланням до парламенту.

Ющенко сподівається, що на його заклик відгукнуться всі парламентські сили. Але насамперед — демократична більшість. «Коаліція та уряд взяли на себе серйозні зобов’язання, тому будь–яка пауза в їх втіленні здатна викликати несприятливі наслідки, підірвати довіру громадськості до проголошених цілей, віру в їх досяжність. Зрештою, люди не зрозуміють, чому тоді, коли вся країна працює, виняткова каста недоторканних байдикує. Новорічних і різдвяних свят цілком достатньо, щоб депутати освіжили власні сили», — наголосив Президент.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Станом на 8 січня у комітетах Верховної Ради на розгляді перебували 174 законопроекти. Як повідомляє прес–служба ВР, найбільше законопроектів опрацьовується у комітетах з питань економічної політики — 31, з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування — 21, з питань аграрної політики та земельних відносин — 20. Окрім того, комітети розглядають законопроекти, до яких їм належить внести пропозиції. Зокрема, Комітет з питань правової політики готує пропозиції до 35 проектів, з питань економічної політики — до 32, з питань європейської інтеграції — до 28, з питань бюджету — до 23.

Сесійні засідання у ВР мають поновитися 15 січня.