Як прийдуть до тебе на празники гості…

09.01.2008
Як прийдуть до тебе на празники гості…

На Святвечір перед Різдвом Президент Віктор Ющенко та його дружина Катерина зібрали гостей у комплексі «Лісова пісня» неподалік резиденції «Гута». За столом із пісними стравами сиділи, зокрема, Прем’єр Юлія Тимошенко, секретар ради нацбезпеки Раїса Богатирьова, голова президентського секретаріату Віктор Балога, голова Конституційного Суду Андрій Стрижак, лідер парламентської фракції «Наша Україна — Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко, глава Київської обласної держадміністрації Віра Ульянченко, керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк.

За великим рахунком, для пані Богатирьової це була перша така приватна вечірка у компанії помаранчевих». Цікаво, що саме цього дня секретарка РНБО відзначала й день народження, до того ж — ювілей (55 років). Тож, мабуть, ніяковіла та хвилювалася ще й через це. Після Івано–Франківщини їй належало повертатися до Києва на власне святкування. А на Прикарпатті серед подарунків від нових соратників фігурували, зокрема, й прикраси. Серед іншого Раїса Богатирьова розповіла присутнім про причини її переходу з табору «регіоналів» на бік Президента.

Загалом, у «Лісовій пісні» говорили про свято, але також і про справи державні, як–то стан економіки, україно–російські стосунки тощо. Як інформують джерела в оточенні Президента, на вечірці панувала приємна, дружня атмосфера. Приязним було також спілкування Віктора Балоги та Юлії Тимошенко. Пані Юлія насамкінець красно дякувала Ющенкові за організацію такого теплого свята, а пані Раїса говорила про подальше «порозуміння й об’єднання».

Біля «Лісової пісні» було розпалено вогнище, яке Кириленко назвав «повстанським» (це був привід згадати в компанії й тему вояків УПА). Біля ватри виступив також різдвяний вертеп, який виконав для Президента і його гостей кілька обрядових пісень.

 

ДО РЕЧІ

Напередодні Різдва Віктор Ющенко разом із дружиною Катериною відвідали табір–акцію «Зимова казка» для дітей–сиріт у смт Ворохта Івано–Франківської області. Зараз тут відпочивають 85 дітлахів із 14 сирітських установ України. Відзначити Новий рік та Різдво за українськими традиціями їм допомогли меценати з благодійного фонду «Нове покоління» та проект Help Us Help The Children канадського благодійного фонду «Дітям Чорнобиля».

Привітавши дітлахів та вручивши їм подарунки, Президент наголосив, що підтримка дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2008 році буде серед пріоритетів державної політики.

Як повідомляє прес–служба Президента, у свято Різдва Христового родина Ющенків відвідала урочисті богослужіння у церкві Святих Петра і Павла, що в селі Гута Богородчанського району, а також у відомому Манявському скиті — старовинному монастирі XVII ст.