Упав із 47–го поверху, очуняв — гіпс!

09.01.2008

Визначення «народжений у сорочці» заграло новими барвами. Новим рекордсменом у царині живучості став Альсідес Морено — 37–річний мийник вікон із Нью–Йорка. Під час роботи він упав із 47–го поверху хмарочоса, однак залишився живий і опритомнів.

Як повідомляють інформаґенції, після падіння з висоти близько 150 м чолов’яга, звісно, дуже забився — зазнав численних переломів обох ніг, правої руки й зап’ястка, має пошкодження грудей, ділянки живота, хребта й кровотечу в мозку. Але навіть у такому стані пан Морено одразу почав розмовляти і, згідно з прогнозами лікарів, згодом знову зможе ходити.

«Якщо ви вірите в чудеса, то саме це з ним і сталося», — каже Філіпп Барі, головний хірург шпиталю, до якого потрапив потерпілий. Морено зробили трахеотомію, підключили до апарата штучного вентилювання легенів й провели дев’ять ортопедичних операцій. Для порятунку «висотника» знадобилося також переливання 11 літрів донорської крові.

Альсідесу — батькові трьох дітей — мають провести ще кілька операцій, зокрема на хребті. Лікарі не виключають, що згодом у потерпілого можуть виникнути ускладнення, в тому числі й небезпечні для життя. Проте, оцінюючи нинішній стан Морено, медики сповнені оптимізму стосовно його одужання. А повернутися до норми, упавши з 47–го поверху, — це, погодьтеся, справді видатне везіння...