Офіцер Кайлі

05.01.2008
Офіцер Кайлі

Кайлі Міноуг.

Австралійська поп–зірка Кайлі Міноуг, яка минулого року стала для багатьох жінок прикладом мужності в боротьбі з важкою хворобою, відтепер має звання офіцера Ордену Британської імперії. Цією відзнакою 39–річну співачку нагородила її величність королева Єлизавета ІІ. Як зазначається в офіційному повідомленні про нагородження, Кайлі заслужила таку шану завдяки своїй працьовитості (у світі вже продано понад 60 мільйонів її дисків) та силі духу, що допомогла їй побороти рак молочної залози. Свіжоспечена офіцер зізналася, що дуже розчулена, і подякувала «своєму прийомному дому» — Британії — за визнання.

Окрім Міноуг, до переліку нагороджених різними ступенями Ордена Британської імперії увійшла ще 971 особа. Переважна частина з них отримали звання члена Ордену, яке не є рицарським. Зокрема, у цьому переліку є ім’я сера Йєна Маккеллена (актора, який зіграв Гендальфа у «Володарі перснів») — він став кавалером Ордена кавалерів слави.

Королівські нагороди вручають щорічно: у червні, на «офіційний» день народження королеви (насправді Єлизавета ІІ народилася у квітні), а також напередодні Нового року.