Задача — відібрати дачу

27.12.2007

Кабінет Міністрів скасував розпорядження попереднього уряду про передачу майна комплексу відпочинку «Пуща–Водиця» до статутного капіталу НАК «Надра України». Йдеться про комплекс «Межигір’я» у селі Нові Петрівці. Саме там у часи свого прем’єрства жив Віктор Янукович. Віднедавна в «Межигір’ї» тривають ремонтні роботи, які зроблять із цих маєтків іще більшу «цукерочку».

Сам Янукович спростовував інформацію про те, що він збирався приватизовувати цю дачу. За словами екс–Прем’єра, в нього є інший заміський будинок. «Дача Януковичу виділена в середині цього року в Пущі–Водиці, — цитує лідера Партії регіонів «Українська правда». — Вона за мною закріплена указом Президента, але вона в такому стані, що її потрібно приводити в порядок». Янукович попросив журналістів не оббріхувати його і пригрозив судом.

Колишній глава уряду запевняє, що не зазіхав на маєтки біля Вишгорода. «Що стосується дачі в Межигір’ї, яка вас так сильно хвилює, я тимчасово там проживаю, — відзначив Віктор Федорович. — Але за це плачу гроші — за оренду будинку, де зараз живу. Я плачу 11 тисяч гривень на місяць». При цьому Янукович не зміг згадати назву установи, якій він сплачує гроші.

Насамкінець варто додати, що 11 тисяч гривень (трохи більше двох тисяч доларів) — смішна ціна для оренди такої дачі. У Києві стільки може коштувати винаймання трикімнатної квартири, і то не в центрі.

Роман ЖАХІВ