Соціалізм ділить Болівію

Соціалізм ділить Болівію

У минулому столітті спроби насильницького встановлення комунізму стали причиною розпаду унітарних держав: Кореї, Китаю, Німеччини. Тепер подібний процес розпочався в Болівії. Минулого тижня було прийняту нову, ініційовану президентом Іво Моралесом Конституцію, яка фактично є планом побудови соціалізму «в одній окремо взятій країні». Криза в Болівії зріє вже два роки — коли Іво Моралес президентські вибори виграв за підтримки індіанців — вирощувачів коки. Цей президент–популіст, наполовину індіанець, пообіцяв покінчити з епохою колоніалізму, з лібералізмом в економіці та побудувати нову Болівію, якою будуть правити корінні індіанці, а білі олігархи–креоли втратять свої маєтки та привілеї.

Жорсткий Лі

Жорсткий Лі

На вчорашніх президентських виборах у Південній Кореї переконливу перемогу здобув Лі Мен Бак — колишній магнат, топ–менеджер компанії «Хюндай», висуванець консервативної опозиційної Великої національної партії. За даними двох незалежних екзит–полів, він набрав більше половини голосів виборців. Його найближчий суперник, висуванець ліберальної проурядової Об’єднаної нової демократичної партії Чон Дон Єн, заручився підтримкою 25 відсотків виборців. На третьому місці з приблизно 13—14 відсотками виборців фінішував правий незалежний кандидат Лі Хой Чанг. Офіційні результати виборів будуть відомі сьогодні вранці (за київським часом). П’ятирічний президентський термін чинного президента Ро Му Хена спливає 25 лютого наступного року, і він, за Конституцією, не має права претендувати на другий термін.

Колеса смерті

Колеса смерті

Щонайменше 56 осіб загинули та 150 отримали поранення вчора вранці в катастрофі пасажирського потяга на півдні Пакистану, повідомляє «Франс пресс». Потяг сполученням Карачі—Лахор був переповнений пасажирами, більшість з яких поверталася додому чи їхала в гості на Ід аль–Адха (Свято пожертвування, яке у наших мусульман має назву Курбан–Байрам). За 400 кілометрів від кінцевого пункту із наразі невстановлених причин зійшли з рейок 12 із 16 вагонів потяга. В зім’ятих вагонах залишалися ще живі люди.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики