Сльози з перцем

30.11.2007
Сльози з перцем

Інгрід Марі Рівера, «Міс Пуерто-Ріко-Всесвіт».

Учасниці різноманітних конкурсів краси полюбляють розповідати про те, яка жорстока конкуренція панує між ними за лаштунками. І підбори на туфлях, мовляв, підпилюють, і бретельки на сукнях відрізають... Словом, не змагання вродливицьрозумниць, а тераріум якийсь. Хоча, з іншого боку, для самих «жертв» такі розповіді — відмінний піар. Адже перевірити, що там було та як, досить складно. Тож варто дівчині розповісти про те, як усі її гнобили й плювали в кашу — і в публіки складається враження, що саме вона є найдостойнішою й найбільш гідною перемоги, якщо вже їй так заздрять конкурентки. І через місяцьдва глип: а дівчина на хвилі реклами вже виграла наступний «турнір».

Чи не з тією метою, бува, в американських ЗМІ днями роздули істерію навколо переможниці відбіркового туру на конкурс «Міс Всесвіт­2008» від Пуерто­Ріко?

Судячи з численних повідомлень інформ­агенцій, пуерторіканська красуня Інгрід Марі Рівера — просто героїня. Дефілюючи у фіналі змагання «Міс Пуерто­РікоВсесвіт», вона змагалася зі сльозами, які текли з очей, і страшенним подразненням шкіри. Як з’ясувалося згодом, зловмисники оббризкали її одяг і косметику перцевим спреєм, від чого в Інгрід Марі почалася алергія. Спершу дівчина думала, що її шкіра почервоніла від нервів, однак потім збагнула: це провокація. Тим паче що й перед тим у неї виникали проблеми: хтось поцупив сумку з одягом, косметикою і кредитними картками. Власне, навіть фінал конкурсу довелося перенести, бо хтось повідомив у поліцію, що в залі, де його мали проводити, закладено бомбу.

По завершенні конкурсу Рівера та його організатори звернулися до правоохоронців, які порушили справу щодо зумисного завдання шкоди здоров’ю королеви краси. А конкурс Рівера виграла, і наступного року представлятиме свою країну на всесвітньому турнірі вродливиць. У кар’єрі 25річної Інгрід це вже не перша перемога: свого часу вона завоювала титул «Карибська міс світу2005» і того ж року брала участь у конкурсі «Міс світу».