РАХУНКОВА ПАЛАТА

02.11.2007

Понад 1 мільйон гривень

витрачено на реконструкцію композиції Марії Оранти у Софійському соборі. Також у приміщенні храму відремонтували підлогу та стіни. За словами директора заповідника «Софія Київська» Неллі Куковальської, науково–методична рада дуже високо оцінила якість виконаних робіт. Побачити відреставровану фреску можна вже зараз у заповіднику «Софія Київська».

Близько 200 тисяч людей

щороку притягаються в Україні до кримінальної відповідальності. При цьому близько 50 тисяч із них отримують покарання у вигляді позбавлення волі. Такі цифри оприлюднив керівник правозахисної організації «Донецький меморіал» Олександр Букалов. За його даними, щороку в Україні в пенітенціарних закладах помирає 700—800 осіб. Здебільшого смертність спричиняє туберкульоз, також реєструється близько 40 випадків суїцидів.

50 тисяч гривень

отримають переможці конкурсу на написання гімну Києва. Премію між авторами музики і тексту розподілять у розрахунку відповідно 60% і 40%, повідомляє прес–служба КМДА. Це вже буде другий етап конкурсу на гімн столиці, під час першого переможця визначити не вдалося. Із представлених тоді на огляд журі 56 композицій конкурсна комісія обрала лише 10 пісень про Київ, які записали на музичний диск до Дня Києва.

Понад 18 тисяч атак

було здійснено на сайт Президента України Віктора Ющенка з моменту його створення. За інформацією фахівців секретаріату глави держави, найбільша кількість атак на сайт Президента зареєстрована з Росії, Казахстану, України, США, Ізраїлю та Великобританії.

8,7 тисячі нових випадків ВІЛ–інфекції

зареєстровано в Україні в січні—червні 2007 року. Тобто щодня в країні виявляють понад 47 випадків ВІЛ–інфекції. Про це повідомив голова Комітету з питань протидії ВІЛ/СНІДу Василь Петренко. Надзвичайно загострилася проблема серед дітей до 14 років — тільки за 9 місяців поточного року в Україні офіційно зареєстровано більш як 2,5 тисячі нових випадків ВІЛ–інфекції серед дітей та 75 хворих на СНІД. Також за цей час троє дітей померли від СНІДу.

На 70–му місці

опинилась Україна в рейтингу привабливості умов для ведення підприємницької діяльності на 2008—2012 роки. Як повідомляє радіо «Свобода», загалом у списку, який уклав дослідницький відділ британського тижневика Economist, 82 країни світу. Порівняно з рейтингом на 2003—2007 роки Україна піднялася на п’ять місць, хоча її й надалі випереджають колишні комуністичні країни Східної Європи і Балтії, а також Росія і Казахстан. Найпривабливішим британські фахівці вважають бізнес–середовище у Данії, Фінляндії та Сингапурі.

53,5 тисячі ДТП

сталося в Києві за дев’ять місяців року. Це вдвічі більше, ніж торік. У цих аваріях загинуло 324 людини і 3302 отримали травми. Фахівці зазначають, що основною причиною всіх столичних ДТП є перевищення водіями швидкості. Окрім того, 28% пішоходів зізналися, що часто переходять вулицю на червоне світло, або на не призначених для цього ділянках дороги.

16 спроб незаконного вивезення

дітей за кордон викрили з початку року українські прикодонники. Тоді як, повідомляє прес–центр Держприкордонслужби, за відповідний період минулого року було задокументовано 8 таких спроб. Здебільшого це були випадки, коли супроводжуючі неправильно оформляли документи на вивезення дітей.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>