НОВИНИ ПЛЮС

02.11.2007

Ураган у Центральній Америці: 66 загиблих

Ураган «Ноель» учора завдав руйнівних збитків Центральній Америці. У Домініканській Республіці загинула 41 особа, на Гаїті — 24, на Ямайці — одна людина, передає «Ассошіейтед пресс», вказуючи, що це попередні дані. Більш як 50 тисяч домініканців покинули свої домівки. А в мексиканському штаті Табаско 20 тисяч людей довелося евакуювати у тимчасові сховища. За різними даними, від 200 до 400 тисяч мексиканців лишилися без житла.

Країни ЄС, США та Бразилія вже надсилають гуманітарну допомогу та фахівців у зону лиха.

Північна Корея зупиняє ядерний реактор

Учора фахівці зі США прибули до Північної Кореї для допомоги в демонтажі ядерного реактора, радіохімічної лабораторії та заводу з виробництва паливних стержнів. Усі ці об’єкти розташовані в Йонбені і, згідно з домовленістю між КНДР та США, будуть виведені з ладу в обмін на економічну допомогу Сполучених Штатів та розблокування рахунків Північної Кореї в західних банках. Виведення ядерного обладнання з робочого стану мусить бути завершено до кінця нинішнього року.

Новий голова МВФ уже на роботі

Учора офіційно заступив на посаду голови Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс­Кан. Стросс­Кана, економіста, члена соцпартії Франції, Рада директорів МВФ обрала на цю посаду ще у вересні.

Виявлено терориста з Тольятті

Російські правоохоронці заявили, що встановили особу терориста, який 30 жовтня підірвав рейсовий автобус у Тольятті. У тій трагедії загинуло восьмеро осіб. У підозрюваного було проведено обшук і знайдено незаперечні докази його прямої причетності до теракту — насамперед такі самі металеві кульки, гайки, цвяхи, якими було начинено вибуховий пристрій. Російська преса стверджує, що підривачем є такий собі Павло Косолапов, котрого звинувачують у причетності до вибухів у московському метро в лютому 2004 року.

Голодомор у Резолюції ЮНЕСКО

Учора в Парижі 34та сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО одностайно прийняла Резолюцію про «Вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні». Слово «геноцид», якого так очікувала Україна, у цьому документі так і не з’явилося.

Храм на місці вибуху

Компанія «Газекс», яка володіє акціями газопостачальної компанії «Дніпрогаз», має намір виділити п’ять мільйонів гривень на будівництво храму на місці третьогочетвертого під’їздів, зруйнованих вибухом газу. Також «Газекс» додатково виділить 10 мільйонів гривень потерпілим, ще п’ять мільйонів перепаде Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова, де лікуються постраждалі, а мільйон гривень перерахує школі №76, у якій розташовано штаб із ліквідації наслідків вибуху газу.

У Запоріжжі пограбували банк

Більш як 100 тисяч гривень викрав невідомий грабіжник із відділення «Приватбанку» в Запоріжжі. Як повідомляють «Українські новини», невідомий прийшов у банк за півгодини до його закриття і, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, заволодів чималою сумою.

...а в Києві напали на обмінник

На обмінний пункт валют, що по вулиці Дегтярівській, 7, невідомий напав серед білого дня — близько 13.30. Але жінка­-касир не розгубилася і заховалася в безпечне місце та почала викликати міліцію по мобільнику. Невідомий, не очікуючи такого повороту подій, був змушений тікати ні з чим, повідомляє УНІАН.

Почесна відзнака УПА

Рівненська обласна рада затвердила Почесну відзнаку «До 65річниці утворення Української повстанської армії» та Нагородну грамоту до неї. Цією відзнакою нагороджуватимуть учасників визвольних змагань 1940—1950 років, які проживають на території Рівненщини, а також державних, політичних і громадських діячів, науковців, які переймаються проблематикою УПА.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>