У Центрвиборчкомі рахувати вміють

27.10.2007
У Центрвиборчкомі рахувати вміють

Вищий адміністративний суд України не виявив у діях Центральної виборчої комісії порушень при встановленні результатів дострокових парламентських виборів, які відбулися 30 вересня. Таку ухвалу оголосила в четвер пізно ввечері колегія суддів ВАСУ, відмовивши у задоволенні позовних вимог п’ятьом політичним партіям, повідомляє УНІАН.

«Україна молода» вже писала про те, що аутсайдери цьогорічних перегонів — Соцпартія Прогресивна соціалістична партія України, Всеукраїнська партія народної довіри, Партія вільних демократів, а також єдина в цьому переліку парламентська партія — Комуністична — звернулися до суду з позовом до ЦВК. Їхні претензії Феміда об’єднала в одне провадження. Партії вимагали: визнати дії ЦВК неправомірними в частині підрахунку голосів виборців та такими, що призвели до фальсифікації результатів виборів. Позивачі також просили суд зобов’язати «цевекістів» ще раз перерахувати голоси.

Після вердикту ВАСУ офіційні результати виборів, які були оприлюднені членами Центральної виборчої комісії ще 15 жовтня, мусять бути надруковані в газетах «Урядовий кур’єр» та «Голос України». Відтак ці результати набудуть чинності. А звідти й до довгоочікуваної парламентської коаліції, остаточне формування якої блокувалося затримкою з судовими позовами, — рукою подати.

Р. S. У газеті «Урядовий кур’єр» колеги вчора поінформували, що готували публікацію даних ЦВК про підсумки виборів на наступний, тобто сьогоднішній, номер. Уже о п’ятій годині численні співробітники держохорони заблокували входи до виробничих приміщень видавництва «Преса України», що належить до сфери Державного управління справами, аби зацікавлені сили не могли заблокувати друк офіційного вісника.