Аналіз здав — аналіз прийняв!

25.10.2007
Аналіз здав — аналіз прийняв!

Про Юрія Луценка тепер цілком офіційно можна сказати: він — не наркоман і не алкоголік. А про Леоніда Черновецького — ні. Бо в Луценка на доказ його кришталевої незалежності від усіляких психотропних речовин є папірчик із печаткою. Учора лідер блоку «Наша Україна — Народна самооборона» отримав результати аналізів, які 19 жовтня здав у клініці «Євролаб». Згідно з відповідним дослідженням, у крові та сечі Луценка не виявлено амфетамінів, антидепресантів та наркотичних речовин, зокрема похідних кокаїну, героїну, канабіотиків та марихуани, барбітуратів тощо. Вміст алкоголю в крові 43–річного політика становив 0,26 промілле при фізіологічній нормі від 0,3.

Зразки своєї сечі, крові та волосся лідер «НУНС» надав після того, як минулого тижня в ефірі «5–го каналу» сам запропонував мерам Києва та Харкова здати аналіз на вміст наркотичних речовин та алкоголю в організмі. Бо, мовляв, ходять у суспільстві чутки, що неадекватна поведінка відповідно панів Черновецького і Добкіна викликана саме вживанням цих речовин. Аби мерам не було нудно, Луценко також погодився здати відповідні аналізи, що й зробив — акцію ініціював і зафіксував телеканал «1+1».

Столичний голова Леонід Черновецький, якого справді частенько називають «коксохімічним» мером (від сленгової назви кокаїну — «кокс»), охоче прийняв виклик від свого потенційного конкурента на виборах. Нагадаємо, головний «нунсівець» уже давно приміряється до мерського крісла, тому, не виключено, під час перевиборів київського голови буде змагатися за цю посаду. «Я готовий виступити на будь–якому телеканалі з Юрієм Луценком з перевіркою його й мене на предмет вживання наркотиків і спиртного», — запевнив Черновецький, принагідно запропонувавши опонентові пройти перевірку на своєму улюбленому детекторі брехні.

Однак у призначений час до лабораторії мер не з’явився й аналізи не здав. На думку Луценка — тому що, крім сечі та крові, для проходження тесту треба здавати зразок волосся, яке тримає інформацію про вживання наркотичних речовин від 6 до 9 років. Але лідер «НУНС» сподівається, що мер Києва все–таки зробить це публічно. Бо, за словами пана Юрія, для політика, суспільного діяча, урядовця або чиновника це зовсім не принизливо. Навпаки, якщо вже в суспільстві з’являються чутки, що публічна особа вживає наркотики, краще їх одразу таким чином спростувати. «В Європі це розповсюджена практика, — запевняє Луценко. — Зокрема, співробітники штаб–квартири НАТО, навіть тут, у Києві, щорічно здають цей аналіз».