НОВИНИ ПЛЮС

20.10.2007

Демаркація кордону з Росією

Росія завершила формування складу комісії з демаркації сухопутного кордону між Україною і РФ. Як передає УНІАН, про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров учора на спільній прес–конференції з главою зовнішньополітичного відомства України Арсенієм Яценюком після офіційних переговорів делегацій двох країн включно з керівниками прикордонних областей. За словами Лаврова, найближчими днями пропозиції щодо складу комісії буде внесено на розгляд уряду РФ. У свою чергу Яценюк зазначив, що фактично комісії з демаркації сухопутного кордону вже працюють, і в них встановлений «робочий рівень відносин». Також сторони «шукають точки дотику» з питання делімітації Азовського моря і Керченської протоки, а також Чорного моря.

Волгу вигнали з СПУ

Василя Волгу виключено зі складу Соцпартії рішенням Голосіївського районного комітету СПУ. Прес–служба партії з посиланням на першого секретаря райкому Тетяну Власюк повідомляє, що з червня 2005 року Волга був присутній на засіданнях комітету лише двічі – коли його приймали і 16 жовтня 2007–го, коли виключали. А взагалі, у рішенні первинної організації вказано формулювання: «виключити із лав СПУ за дії, несумісні зі статутом партії». (Як відомо, Волга критикував лідера партії Олександра Мороза та висував свою кандидатуру на посаду голови СПУ.)

Лазаренко сподівається повернутися цього року

Колишній Прем’єр–міністр, лідер ВО «Громада» Павло Лазаренко, засуджений у США до 108 місяців ув’язнення й штрафу 10 млн. доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, добутого незаконним шляхом, сподівається ще цього року повернутися в Україну. В інтерв’ю журналу «Фокус» Лазаренко повідомив: «Мої адвокати передали письмові аргументи в апеляційний суд. Сподіваюся, буде прийняте сприятливе для мене рішення». За його словами, слухання в суді повинні початися після 30 жовтня.

Черновецький готовий перевіритися на вживання кокаїну

Київський міський голова Леонід Черновецький прийняв виклик Юрія Луценка перевіритися на наявність у крові слідів вживання кокаїну. Водночас, повідомляють «Українські новини» з посиланням на прес–службу КМДА, мер погоджується перевіритися в прямому ефірі будь–якої телекомпанії лише одночасно з Луценком, якого Черновецький підозрює у зловживанні спиртним.