Курочка приплив?

20.10.2007

Співробітники Служби безпеки в Дніпропетровській області затримали міського голову Підгороднього Павла Курочку при спробі отримання хабара у сумі 600 тисяч доларів. При цьому відразу 200 тисяч помічених «зелених» виявилися безпосередньо при ньому. Гроші начебто призначалися за «зелене світло» на отримання земельної ділянки площею 5 гектарів. Ця сума не здається такою вже й великою з огляду на те, що Підгороднє — місто–супутник обласного центру — є вельми привабливим для забудови. Тому багато впливових людей знаходять тут для себе інтерес.

Сам Павло Курочка має усталену репутацію особи одіозної. В нього не складалися стосунки і з місцевими депутатами. Якраз народні обранці наполегливо інформували правоохоронні органи про корупційні діяння міського голови, а координатор громадської організації «Земля і воля» Костянтин Писаревський повідомляв про те, що Курочка поєднує свою діяльність із веденням мережевого маркетингового бінарного бізнесу.

Прокуратура Дніпропетровського району ще 27 квітня цього року висунула Павлові Курочці звинувачення за ознаками ст. 366 ч. 1 (підробка службових документів) Кримінального кодексу України. Мера підозрюють саме у виділенні земельних ділянок в обхід сесії міськради, бюджетних порушеннях та ін.