РАХУНКОВА ПАЛАТА

12.10.2007

23 мільйони гривень

виділив Київ на створення зимового запасу плодоовочевої продукції. На ці кошти закуповуватимуть овочі та фрукти, а також готуватимуть соління на 11 спеціалізованих базах. Допоможуть киянам запастися на зиму і традиційні суботні ярмарки. На них реалізовуватимуть продукцію виробники з 22 областей України, повідомляє «Хрещатик».

 

1 мільйон євро

виділила Єврокомісія на реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги в Україні. Згідно з проектом, упродовж 2008—2010 років в Україні працюватимуть 11 постійних експертів з Австрії та Німеччини, які надаватимуть консультаційну допомогу фахівцям Мінтрансзв’язку щодо реалізації транспортної політики України та наближення її до стандартів Європейського Союзу.

 

Понад 42 тисячі українців

захворіли на грип та ОРВІ станом на понеділок цього тижня. Як повідомляє прес–служба МОЗу, більше половини хворих на грип та ГРІ (23557 — 55,42%) — це діти віком до 14 років. Більшу частку їх (40,25%) становить група дітей віком від 3 до 6 років, трохи менший рівень захворювання (34,5%) лікарі констатують серед дітей віком від 7 до 14 років. Пік «грипозної» епідемії лікарі прогнозують на січень—лютий наступного року.

 

На 15 тисяч осіб

скоротилося в серпні населення України. Таким чином, станом на 1 вересня нас уже — 46,4 мільйона, повідомив Держкомстат. Чисельність міського населення відтепер становить 31,6 мільйона осіб, а сільського вдічі менше — 14,7 мільйона.

 

Понад 10 тисяч нелегалів

загинуло за останні десять років при намаганні дістатися країн ЄС, повідомляє Єврокомісія. Переважно, це вихідці з Африки, які намагалися дістатися ЄС на маленьких човнах, не прилаштованих до морських подорожей. Тож цього року ЄС вирішив посилити патрулювання кордонів.

 

На 30 відсотків

очікують збільшення потоку українських туристів у черговому осінньо–зимовому сезоні туроператори. Як повідомила співробітниця однієї з турфірм Олена Шаповалова, найпопулярнішим буде єгипетський напрямок. Також передбачається і велике збільшення потоку українських туристів в Анталію (Туреччина). Щодо гірськолижного відпочинку, то пальму першості за популярністю триматимуть Карпати, тури туди не подорожчали у зв’язку з невдалим минулим сезоном (не було снігу).

 

30 хокейних майданчиків

зі штучним льодом мають збудувати до 2013 року в Україні. Про це сказано у відповідному розпорядженні Кабінету Міністрів, яким схвалено концепцію Державної цільової соціальної програми «Хокей України». Програмою передбачено виділяти з державного бюджету по 200 мільйонів гривень щороку. Кошти насамперед планується направляти на будівництво спортивних об’єктів зі штучним льодом для хокею.

 

У 5 разів

виріс попит на іноземну валюту серед населення України за останій час. Як повідомляє НБУ, зокрема, у вересні попит на валютну готівку виріс до 481 мільйона долларів (в еквіваленті) проти 73 мільйонів у серпні. На думку НБУ, зростання попиту на іноземні гроші спровокувала невизначеність перед виборами, а також послаблення готівкової гривні стосовно євро.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>