Ключі від Президента

Ключі від Президента

83–річний Дмитро Юрченко сидить на стільчику біля новенької «Славути» на площі в місті Шпола Черкаської області й не зводить очей зі сцени, на якій виступає Президент Віктор Ющенко. Дід Дмитро дуже хвилюється, адже глава держави є сином Андрія Ющенка, який у далекому 1943 році в концтаборі Освенцім врятував його, тоді ще 19–річного, від смерті. Тому Дмитро Єфремович дуже переживає і каже, що в думках підбирає слова, які хочеться сказати Президенту в ту мить, коли він підійде і буде вручати йому, в числі інших черкаських ветеранів, ключі від автомобіля.

Борис Мартос повернувся

Борис Мартос повернувся

Наприкінці минулого тижня у Полтаві урочисто відкрили пам’ятник видатному землякові, уродженцю містечка Градизька, що в Глобинському районі, знаному діячеві політичного та кооперативного руху початку ХХ ст. Борису Мартосу. Погруддя на постаменті «вгніздилося» на початку невеличкої алеї перед приміщенням Університету споживчої кооперації. Саме викладачі та студенти цього вузу зініціювали спорудження пам’ятника.

Зелений жовтень

Зелений жовтень

У столиці з’являться також нові сквери, клумби й квітники. Жовтневий місячник озеленення і благоустрою проведуть за розпорядженням мера Леоніда Черновецького. Як розповіла «УМ» співробітник комунального підприємства «Київзеленбуд» Олена Головач, усього висадять 3500 дерев і 3500 квітучих кущів.

Всі статті рубрики