«Те саме робиш і ти, Юліє»

22.09.2007
«Те саме робиш і ти, Юліє»

Юлія і Маргарет, яка виглядає дуже добре на свої 82. (Фото з сайту www.tymoshenko.com.ua.)

Черговим піар–ходом Юлії Тимошенко перед виборами став позавчорашній одноденний марш–кидок до Лондона. Це вже друге закордонне місто в передвиборчому турне лідерки БЮТ — трохи раніше вона побувала в Неаполі, де знялася у фільмі про українських заробітчан. А в британській столиці пані Юлія зустрілася з екс–прем’єр–міністром Великої Британії Маргарет Тетчер — передусім для того, щоб попозувати для фото– й телеоператорів.

Зустріч відбувалася в готелі «Горінг», повідомляє прес–служба БЮТ. Пані Тетчер, якій через місяць виповниться вже 82 роки, подарувала Тимошенко книжку «Мої роки на Даунінг–стріт». Підписала її так: «Юлії, яка боролася за свободу своєї країни так палко та віддано».

Тимошенко й Тетчер обговорили питання політики, сучасні українські проблеми, підготовку України до виборів, інформує прес–служба «біло–червоних». Колишня глава британського кабінету також побажала Тимошенко успіхів на виборах і поділилася власним виборчим досвідом: «Я знаю, що останні десять днів кампанії — то найтяжчі десять днів». Оцінюючи роль «слабкої статі у сучасній європейській політиці, Тетчер пожартувала: «Я завжди казала, що жінка має бути згори». На закінчення розмови Тетчер сказала Тимошенко: «Незважаючи на прикрощі та політичні зради, я завжди прямо йшла до мети, яку вважала правильною. Те ж саме робиш і ти».

Після закінчення рандеву пані Юля відзначила, що вона вражена цією жінкою, яку «всі називали «Залізною леді», любили і боялися, але зневажати не наважувався ніхто».

Трохи раніше Юлія Тимошенко зустрічалася в київському готелі з верховним представником ЄС з питань політики безпеки Хав’єром Соланою. Згодом він висловив незадоволення тим фактом, що БЮТ використав фотографії з його переговорів із Тимошенко для своєї реклами.