Скелети не пройдуть!

21.09.2007
Скелети не пройдуть!

Весняний «прикид» від молодої британської дизайнерки Клер Таф.

Модельний світ летить шкереберть: замість сахатися від їжі, манекенниці тепер у перервах між показами перекушують... булочками. Відбулося це «неподобство» на Лондонському тижні моди прет–а–порте сезону весна–2008, що завершився учора.

На відміну від Парижа, який і далі наполягає на «бухенвальдських» стандартах модельної фігури, Лондон серйозно поставився до застережень медиків. Нагадаємо, лікарі забили на сполох після смертей двох бразильських манекенниць, які перестаралися з дієтами, намагаючись відповідати модельним стандартам. Відтак «вершкам» модельного бізнесу наполегливо рекомендували переглянути вимоги до розмірів фігури манекенниць. Тож кожна модель, яка хотіла взяти участь у показах на Лондонському тижні, була зобов’язана надати оргкомітету довідку про те, що вона не страждає на харчові розлади. Підліткам до 16 років і надто худим особам відмовляли відразу. На такі умови дизайнерів змусила піти Британська рада моди, яка внесла відповідні вимоги в контракт усіх учасників тижня.

Загалом у лондонському Музеї природничої історії, де проходили основні покази, свої колекції продемонстрували 53 дизайнери — від таких відомих, як Джуліан Макдональд і Стелла Маккартні, до зовсім юних дебютантів. Що ж до модних тенденцій, то одяг тепер повинен бути насамперед зручним. При цьому бажано, аби вам було зручно в романтичних сукнях і блузках із шифону, коротеньких платтячках і спідничках із тканини кольору «металік», пишних багатошарових спідницях тощо. Втім подерті джинси, пом’яті футболки і лаковані шкірянки теж підійдуть. Головне, аби все це було якомога яскравішим — окрім вічно актуального чорного, інші кольори «похмурої» гами весною наступного року стануть неактуальними.