На Рівненщині депутат облради незаконно збагатився на мільйони доларів, фото

14:02, 25.11.2023

Депутат Рівненської обласної ради Віталій Сухович, який є також заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП "Ліси України", має незадекларовані статки на мільйони доларів.

 

Ці статки у лісівника виявили працівники Державного бюро розслідувань.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр ДБР у суботу.

 

Зазначається, що фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП "Ліси України".

 

 

«Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

 

У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки у тому числі в його помешканні та робочому місці депутата та членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявлено та вилучено тільки готівкою понад 4 млн доларів США у різній валюті», - йдеться у повідомленні бюро.

 

 

Також правоохоронці знайшли три елітні автомобілі "AUDI Q8", "MERCEDES-BENZ GLE 350E", "BMW X5", коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek philippe.

 

 

Виявлено й золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами.

 

 

Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких будував котеджи.

 

Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних "обранцю".

 

 

Наразі обшуки тривають.

 

Фігуранту повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України).

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

 

Також до Національного агентства з питань запобігання корупції скерували лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї.

 

Зауважимо, що у 2018 році Сухович отримав нагороду від тодішнього міністра оборони Степана Полторака "За значний особистий внесок в організації та надання всебічної допомоги особовому складу частин та підрозділів ЗСУ та активну громадянську позицію".

 

Як повідомляла "УМ", днями працівники НАЗК та ДБР знайшли у керівниці податкової Полтавської області необґрунтовані активи на 6,1 мільйона гривень.