"Крим наш": фіналістки Нацвідбору на Євробачення-2019 сестри Опанасюк оскандалилися в прямому ефірі (відео)

12:57, 22.02.2019

Фіналістки Національного відбору на Євробачення-2019 Анна та Марія Опанасюк в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR не змогли відповісти на запитання, чий Крим.

Близнючки з дуету ANNA MARIA, які народилися на півострові, сказали: "Крим – наш, наша батьківщина. Насправді Крим залишився Кримом. Те ж саме море, ті ж самі гори, те саме повітря".

Все, на що спромоглися за чотири хвилини розпитувань, це сказати, що Україна втратила півострів. Яле яким чином - не захотіли уточнювати.

"Україна втратила Крим. Коли їдемо в Крим, то проїжджаємо два кордони. Цим все сказано", – додала одна з сестер Опанасюк.


Співачки також відмовилися відповісти на питання, чи відбулася окупація Криму, який є частиною України.

"На це питання ми просто не будемо відповідати, оскільки ми не є політиками, ми не є членами секретаріату президента, щоб відповідати" , – сказала одна із сестер.



Співачки Опанасюк також відмовились розповідати про своїх батьків, які живуть в окупованому Криму та є державними чинониками.  "Вони давно живуть у Криму. Дуже давно. Люблять свою батьківщину, люблять Крим. Вони вже давно на цих посадах. Вони не хочуть звідти їхати. Вони працюють на благо людей, які живуть у Криму", – сказали сестри Опанасюк.

 

Як повідомляла УМ, мати близнят Лариса Опанасюк за 20 років зробила кар’єру від начальника Головного юридичного управління Ради міністрів Криму до віце-прем’єра, працюючи при різних режимах. Зараз вона займає посаду віце-прем’єра в підконтрольному Росії уряді Сергія Аксьонова.

 

Батько Анни і Марії Опанасюк ‒ Олександр Опанасюк ‒ відомий у Криму суддя. Він багато років очолював Центральний районний суд Сімферополя, а 2012 року був довічно призначений суддею Апеляційного суду Криму. 2014 року Олександр Опанасюк перейшов на службу Росії й був призначений суддею Верховного суду Криму.

 

Вища рада юстиції України ще 2015 року клопотала про звільнення судді за порушення присяги. Але наслідки цього рішення його поки не торкнулися. 2016 року колеги з пошаною проводили Олександра Опанасюка на пенсію.

 

В Україні подружжя Опанасюків є фігурантами кримінальних проваджень про держзраду і бази "Миротворець". Але обидва недоступні органам слідства, бо живуть в анексованому Росією Криму.

 

У своїй творчості близнята нерідко опинялися на політичних заходах. Наприклад, протягом 2011 і 2013 років вони виступали для кримського уряду, функціонерів Партії регіонів і місцевих бізнесменів на акції "Успіх року". Логічно припустити, що в цьому була заслуга їхньої матері, яка працювала в команді "регіоналів".

 

Але протягом 2013‒2014 років погляди близнят і їхніх батьків розійшлися. Поки Лариса Опанасюк у команді Партії регіонів виступала проти Євромайдану, її дочки підтримали учасників акцій протесту проти чинного тоді президента Віктора Януковича. У грудні 2013 року Анна і Марія Опанасюк виступили для мітингувальників у центрі Києва під гаслом "За європейську Україну!".