На Луганщині ЗСУ взяли під контроль село Новоолександрівка (відео)

07:30, 01.02.2018

Українські війська взяли під свій контроль село Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області на цьому тижні. Село перебувало в "сірій зоні" на лінії розмежування.

 

Про це повідомляє "Військове телебачення".

 

"З 2015 року опорні пункти на околицях села були крайніми позиціями українських захисників з одного боку, та позиціями російських найманців з іншого. Віднедавна військовослужбовці ЗСУ поліпшили своє тактичне положення, просунувшися вздовж лінії розмежування на кілька кілометрів і взявши Новоолександрівку під свій контроль", - зазначається у сюжеті.

 

За словами військових, бойовики не припиняють спроб відвоювати цей населений пункт.

 

"У це село ми зайшли кілька днів тому. Противник, звичайно, намагається повернути втрачене. Вдень працюють і снайпери, і стрілецька зброя та ін. Вночі прострілюють з великокаліберних кулеметів. Але ми вже міцно вчепилися в цей шматок землі, бо це наш шматок землі. Так і будемо просуватися далі, потроху, але не зупиняючись", - розповів тележурналістам один із військовослужбовців.

 

Водночас ВВС Україна повідомляє, що у штабі АТО підтвердили цю інформацію і наголосили, що українські військові діють у строгій відповідності з Мінськими домовленостями.

 

"Ми укріплюємо передові оборонні позиції. Про жодне порушення Мінських домовленостей мова не йде. Сили АТО дотримуються мирного плану Президента Порошенка і готові до будь-якого розвитку подій", - заявив речник штабу АТО підполковник Василь Лабай.

 

У прес-центрі штабу АТО додали, що українські військові взяли під контроль Новоолександрівку "днями".

 

Як повідомляє "Військове телебачення", зараз у селі залишилося менше 20 жителів, яким військові надають посильну допомогу. За даними перепису 2001 року, у селі проживало 124 особи.