Діти Героїв Небесної Сотні записали «Колядку для янголів» (відео)

16:20, 27.12.2017

Діти Героїв Небесної Сотні зняли кліп "Колядка для янгола", заспівавши різдвяні пісні заради пам’яті про своїх загиблих батьків.

"В мене в голові постійно була думка: як донести до людей пам’ять про Небесну Сотню? І я зрозуміла, що ми це зможемо зробити саме через дітей, через різдвяні свята. Ми звернулись до Міністра культури Євгена Нищука з пропозицією відзняти кліп про коляду, адже коляда – сокровенне і святе. Ті люди, яких немає з нами, стали янголами. Ми обдзвонили діток з Небесної Сотні, і всі, хто змогли, взяли участь у зйомках", – розповіла Ірина Гурик, мати Романа Гурика, організаторка акції.

Разом із дітьми Героїв Небесної Сотні співали вихованці спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. М. Лисенка під керівництвом Юлії Пучко.

"А перед тим в Івано-Франківську у Школі-ліцеї № 23 діти вивчали колядки і щедрівки, створювали ляльок-янголів з тканини та інших матеріалів, якими під час зйомок кліпу прикрашали ялинку біля народного меморіалу Героїв Небесної Сотні", - повідомляє Facebook-спільнота "Благодійний фонд "Майдан Гідності".



Кліп-колядка "Ангели з неба пісні співають..." створювався у Будинку звукозапису Українського радіо та на Алеї Героїв Небесної Сотні творчою групою на чолі з керівником проекту Сергієм Проскурнею: режисер зйомок та монтажу - Ірина Новосаденко, оператор-постановник - Олександр Чесноков, оператори - Дмитрій Климчук, Василь Чаплигін, Влад Костюков, візажист Марина Черевко, топ-стиліст Олександр Мельник, постпродакшн Денис Береза, Костянтин Пузанкін.

"Вони стежать за зірками, що падають з неба… Вони вірять, що душі їхніх батьків десь там, вгорі. Що їхні рідні і найближчі, хто не повернувся з Майдану, завжди зі своїми дітками. Ось так, з неба, охороняють їх ...

У Новий рік та Різдво людині властиво найбільш гостро відчувати самотність і печаль. Тож, не випадково діти та менші брати і сестри Героїв Небесної Сотні самі виявили ініціативу заспівати Колядку своїм Янголам-Охоронцям", - пишуть організатори акції.