Герой-десантник Олег Березовський стрибнув з парашуту після втрати кисті рук

13:13, 03.09.2016

Герой антитерористичної операції, 26-річний  нацгвардієць Олег Березовський з Харкова навчився робити масаж, водить машину, а днями стрибнув з висоти 3000 метрів разом із десантниками.

 

Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії.

 

Днями неподалік селища Коротичі на Харківщині відбулися збори десантників, де разом з ними здійснив стрибок герой-десантник Олег Березовський. «Нацгвардійці надали можливість здійснити стрибок з висоти 3000 метрів, парашутною системою тандем.

 

Сам десантник Березовський згадує свої попередні стрибки і дуже задоволений, що йому знову випала така можливість здійснити стрибок та відчути емоції, яких так не вистачало після поранення», – йдеться у повідомленні.

 

 

У липні 2014 року нацгвардієць Олег Березовский у БТР проводив розвідку місцевості поблизу Слов’янська. У БТР, в якому їхав Олег та його товариші, влучив ворожий снаряд. У результаті чого офіцер отримав важку мінно-вибухову травму і втратив кисті на двох руках.

 

Олег Березовський не втратив віри в життя. Він опанував унікальну техніку масажу за допомогою спеціального модуля. Завідувач кафедри фізичної реабілітації та рекреації Харківської державної академії фізичної культури, професор Денис Подкопай каже, що результат виходить відмінний.

 

Денис Подкопай описав «Фактам», як проходить масаж. «На вигляд це копія великого чоловічого кулака. Фіксуєш масажер в одному положенні - виходить, ніби проходиш по тілу тильною стороною кисті, в іншому - долонею, в третьому - ребром.

 

 

Навіть великий палець можна окремо задіяти для більш глибокого продавлювання. Всього у модуля шість положень. Але Олег використовує, де треба, ще й свої лікті. Його масаж - це грамотна методика», – зазначив професор.

 

Олег Березовський каже, що після того, як вийшов з лікарні, намагається жити самостійно. Зараз хлопець освоїв два види масажу – спортивний та реабілітаційний, сам водить машину, є керівником Міжрегіонального навчального центру масажних технологій.