Залужний підтримав перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил

15:32, 21.10.2023
Залужний підтримав перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримав ініціативу щодо проспекту Повітряних Сил. (Фото Офісу президента)

Друзі, маємо важливе оновлення по проспекту Повітряних Сил.  Своє вагоме слово ми сказали, зібравши необхідні 6 тисяч голосів під зареєстрованою мною петицією всього за два дні. Я щиро дякую всім, хто її підтримав!!

 

На минулій сесії Київради перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил підтримало Командування Повітряних Сил ЗСУ. Позицію командування представив Герой України, Командувач Повітряного командування “Центр” Анатолій Кривоножко.

 

18 жовтня стало відомо, що ініціативу перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил підтримав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

 

«З метою встановлення історичної та соціальної справедливості, відзначення особливих бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму особового складу Повітряних Сил Збройних Сил України, виявлених під час державного суверенітету, вважаю за доцільне підтримати ініціативу щодо перейменування Повітрофлотського проспекту у місті Києві на проспект Повітряних Сил», — йдеться в листі Головнокомандувача.

 

Дуже важливо, що є чітка і однозначна позиція військового командування. Тому що в Київраді досі є депутати, які рішуче налаштовані збивати пропозицію “проспект Повітряних Сил” і нав’язувати проспект Європейського Союзу — в місцевості Києва, де це недоречно. Попри думку киян, попри офіційно висловлену позицію військових, попри здоровий глузд. Є рішення, як зробити і проспект Повітряних Сил і проспект Європейського Союзу з повагою до історії Києва, але багатьох політиків це не цікавить.

 

Тільки від нас з вами залежить, чи зможемо ми захистити назву “проспект Повітряних Сил”, чи дозволимо взяти себе в заручники політичних оборудок.

 

Спитайте знайомих вам депутатів Київради, яку нову назву для Повітрофлотського вони підтримують — проспект Повітряних Сил чи проспект Європейського Союзу? Не варто соромитись озвучити вголос свою позицію!

 

Дякую народним депутатам Роману Лозинському, Роману Грищуку та співавторам за депутатські запити до Головнокомандувача ЗСУ та Командування Повітряних Сил ЗСУ. Це справді важливо для збереження історії нашої столиці.

 

Дякую Головнокомандувачу ЗС України Валерію Залужному за його підтримку громади Києва та цієї важливої ініціативи!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві повернули історичну назву – проспект Берестейський