Що стоїть за пораненням депутата Дейдея?

11:47, 15.07.2017
Що стоїть за пораненням депутата Дейдея?

Євген Дейдей став другим депутатом, що отримав поранення під час обстрілів у зоні АТО (Newsone)

Дійсного депутата поранили на передовій. Удруге за 3 роки війни. Коли це сталося вперше - з Дмитром Ярошем - повідомляли, що проти командира 93 бригади порушили кримінальну справу, бо він допустив це неподобство. На другу кримінальну справу, напевне, треба чекати на днях.

Другий в історії незалежності депутат був поранений саме після того, як з нього прокурори просили зняти депутатську недоторканість, але колеги не дали. І це посіяло підозру, що постріл у Дейдея на передовій якщо не фейковий, то політтехнологічний, спрямований на порятунок "хорошої людини" від правосуддя.

Ми живемо в цікавий період, коли суспільство майже готове десакралізувати всіх "священих коров". Ми майже дожили до часу, коли статус - чи то народний депутат, чи то журналіст, чи то учасник АТО - скоро не матиме жодного значення. А матимуть значення ті дії, які скоїла та чи інша людина.

Десакралізація вже почалася з ось цього ФБ-бурчання та насміхання над обшуками в прямому ефірі, пораненнями і "кіно з Ради". Ми ще не розуміємо, що ці зміни торкнуться кожного з нас, бо звикли жити в суспільстві, де в сильнішого більше прав. А суспільство вже так жити не хоче і не буде.

І політтехнологи, які радять клієнтам такі трюки як PR-поїздка на передову, ЗМІ, які свідомо працюють для легалізації сумнівного капіталу, мери, які створюють з АТОвців передові загони для захисту власного бізнесу, дуже сприяють тому, щоб глобальні правила гри в нашій країні змінилися якнайшвидше.