Поминальні дні: поліція чергуватиме біля кладовищ

13:35, 10.05.2024
Поминальні дні: поліція чергуватиме біля кладовищ

У першу неділю після Великодня понад 12 тисяч правоохоронців будуть забезпечувати порядок біля кладовищ. (Фото Нацполіції)

Поліція посилено чергуватиме біля кладовищ у поминальні дні.

 

Правоохоронці також планують вибірково перевіряти окремих людей з метою уникнення будь-яких правопорушень чи провокацій.

 

Як інформує Україна молода, про це розповіла заступниця начальника Департаменту комунікацій Нацполіції Юлія Гірдвіліс в ефірі телемарафону.

 

За її словами, у першу неділю після Великодня понад 12 тисяч правоохоронців будуть забезпечувати порядок біля кладовищ.

 

"Відвідувати у ці дні кладовища або ні – це вибір кожного. Адже ми повинні розуміти, що це є відкрита місцевість. Це підвищений ризик. І укриттів поряд там, на жаль, нема", - заявила пані Гірдвіліс.

 

За її словами, що правоохоронці здійснюватимуть вибіркові перевірки відвідувачів кладовищ з метою виявлення підозрілих осіб, які можуть вчиняти правопорушення або провокації.

 

Також представниця Нацполіції закликала українців бути обережними на кладовищах та обмежити час перебування в таких місцях.

 

Гірдвіліс також нагадала, що є регіони в яких діє вибіркова заборона на відвідування кладовищ. Це Житомирська, Донецька, Херсонська та Харківська області. Це пов'язано із мінною небезпекою.

 

Водночас людей, які мешкають на прифронтових територіях, поліція закликає відмовитися від відвідування кладовищ.

 

"Закликаємо також не ігнорувати сигналів повітряної тривоги, однозначно прямувати з місць скупчення людей", - додала представниця Нацполіції.

 

За даними правоохоронців, найближчими вихідними громадяни планують відвідати близько 9 тисяч кладовищ по країні.

 

Нагадаємо, в Україні з 12 до 15 травня проходять поминальні дні. У цей період українці традиційно відвідують кладовища. Проте в умовах війни громадян закликають обмежити відвідування кладовищ через ймовірність обстрілів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиції святкування Великодня. Паски, крашанки, писанки