Німеччина купить у США три установки HIMARS для України

22:48, 09.05.2024
Німеччина купить у США три установки HIMARS для України

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус (другий праворуч) цікавиться сучасною американською зброєю. (twitter.com/BMVg_Bundeswehr)

Німеччина планує придбати у Сполучених Штатів Америки додаткові системи залпового вогню HIMARS, які передасть Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами у Вашинтоні, де він перебуває з візитом.

 

«Спільно з американцями ми поставимо в Україну три пускові установки великої маси HIMARS. Вони надійдуть зі складу збройних сил США і будуть оплачені нами», - сказав він, передає портал t-online.

 

Міністр уточнив, що установки перебувають на балансі інших західних збройних сил.

 

«Ми також ще раз рішуче підтвердили, наскільки важливими є НАТО, але й особливо наші європейські партнери, коли йдеться про те, як ми підтримуємо Україну, яке значення та яку небезпеку приховує в собі напад путіна на Україну для безпеки в Європі та у світі», - сказав пан Пісторіус.

 

Нагадаємо, HIMARS - американська реактивна система залпового вогню на колісному шасі. Раніше США передали Україні десятки таких установок, які можуть точково бити далекобійними ракетами по тилах противника.

 

Загалом Київ отримав від Штатів майже 40 пускових установок HIMARS. З огляду на успішне застосування цих систем у США наростили їхнє виробництво.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Німеччина оголосила про термінову передачу Україні одного зенітно-ракетного комплексу Patriot.