Стефанчук повернув журналістів до Верховної Ради

12:01, 08.05.2024
Стефанчук повернув журналістів до Верховної Ради

Журналісти в кулуарах Верховної Ради. (Фото: сайт ВРУ)

Розпорядження про допуск журналістів до Верховної ради в умовах дії воєнного стану підписав спікер парламенту Руслан Стефанчук.

 

Як інформує УМ, про це 8 травня повідомили на сайті парламенту.

 

У Харкові чотири прильоти по місту! Росія вдень обстріляли місто

 

"Відтак журналісти медіа мають можливість висвітлювати діяльність Верховної ради України безпосередньо у приміщенні українського парламенту", - йдеться в повідомленні.

 

Розпорядженням затверджено положення "Про акредитацію медіа при Верховній раді України дев’ятого скликання на період дії воєнного стану в Україні".

 

Напередодні Стефанчук та керівник апарату Вячеслав Штучний провели зустріч із журналістами та поінформували їх про особливості роботи медіа у прес-центрі, зокрема, щодо дій під час оголошення повітряної тривоги.

 

Нагадаємо, після початку війни журналістам закрили доступ до Верховної ради. Також відсутня трансляція засідань парламенту на телеканалі "Рада". Через це ЗМІ змушені отримувати інформацію про хід засідання та ухвалені закони від декількох депутатів, які повідомляють про рішення. Крім того, у Раді навіть хотіли заборонити депутатам оприлюднювати цю інформацію.

 

Як повідомляла УМ, інтриги парламентської монобільшості заважають прийняти закон про заборону Московської церкви в Україні (УПЦ МП), а не США.