Україну чекає доля «гітлерівської» Чехословаччини в разі перемоги Путіна - Сікорський

12:58, 28.04.2024
Україну чекає доля «гітлерівської» Чехословаччини в разі перемоги Путіна - Сікорський

Якщо Путін виграє, він зробить з Україною те ж, що й Гітлер з Чехословаччиною.

У разі, якщо російському диктатору володимиру цутіну дадуть можливість перемогти – він не задовольниться лише Україною.

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю Bild am Sonntag та іншим медіа видавничої групи Axel Springer.

 

"У нас є вибір: або ми маємо переможену російську армію за межами України, або російську армію, що перемогла, на кордоні з Польщею. І тоді Путін зробить так само, як Гітлер вчинив із Чехословаччиною: він візьме промисловість та людей в Україні та мобілізує їх для продовження війни. Краще зупинити Путіна в Україні, за 500-700 км звідси", - сказав Сікорський.

 

Окрім того, він нагадав, що РФ багато разів нападала на Польщу, тому він "ніскільки не здивується", якщо Путін знову захоче зробити це. Як сподівається Сікорський, цього разу Росія програє.

 

"Німецьких політиків, схоже, влаштовує, що Росія буде готова (до нападу на НАТО. - Ред.) лише через чотири-п'ять років, а на той час буде готова й Німеччина. Але річ у тому, що перш ніж Росія прийде до Німеччини, вона мусить дістатись деяких інших країн. Росія багато разів нападала на Польщу за 500 років нашої історії. Тому ми анітрохи не здивуємось. Росія програє, тому що ми, Захід, набагато сильніші за Росію. Сьогодні Україна бореться не сама. На відміну від минулих років, ми не боротимемося поодинці", - сказав польський міністр.

 

Раніше повідомлялося, що мністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сподівається, що у Німеччині змінять рішення щодо постачання Україні крилатих ракет Taurus. Також Сікорський висловлював думку, що Путін може закінчити війну в Україні за п’ять хвилин - одним дзвінком міністру оборони Росії Шойгу.

 

Окрім того, він наголошував, що Варшава не має жодних територіальних претензій до України, як про це твердить російська пропаганда. Польський міністр українською мовою заявив, що Львів та інші регіони держави - це Україна.

 

Як повідомляла УМ, війну проти України треба було почали раніше – путін..