Армагеддон відміняється, але в травні Україні буде непереливки – Буданов

10:19, 22.04.2024
Армагеддон відміняється, але в травні Україні буде непереливки – Буданов

Нас чекає важкий період, але Україна не програє.

У середині травня – на початку червня на Україну чекає важка ситуація, але без катастрофічних наслідків, прогнозує начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

 

Як інформує УМ, про це сказав Буданов в інтерв’ю BBC Україна.

 

"Нас чекає досить важка, за нашою оцінкою, ситуація найближчим часом. Але вона не катастрофічна, це теж треба розуміти. Армагеддон не відбудеться, як багато хто зараз починає казати. Але проблеми з середини травня будуть", - зазначив, зокрема, Буданов.

 

Очільник ГУР уточнив, що його проноз стосується в цілому України, а не лише ситуації на фронті. За його словами, "росіяни будуть використовувати комплексний підхід".

 

"Вони (росіяни – УМ.) проводять комплексну операцію. Не будемо ми про це з вами довго розмовляти, але це важкий період буде. Середина травня, початок червня", - наголосив Буданов.

 

Нагадаємо, що за оцінками Інституту вивчення війни російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції та ракетні і безпілотні удари в найближчі тижні, щоб скористатися "вікном" до прибуття американської військової допомоги з метою використання обмежень у постачанні озброєння для України.

 

У той же час Сили оборони зможуть призупинити російський наступ за умови швидкого надходження допомоги США.

 

Як повідомляла УМ, ГУР «приземлило» Ту-22М3 за 300 кілометрів від України.