На Буковині селяни напали на представника ТЦК з пістолетом

18:48, 20.04.2024
На Буковині селяни напали на представника ТЦК з пістолетом

У Чернівецькому обласному ТЦК з'ясовують усі причини й обставини інциденту. (facebook.com/OVKCHUA)

Представник Вижницького РТЦК та СП змушений був зробити кілька пострілів з пістолета в землю, щоб захиститися від розлючених цивільних в селі Чорногузи Чернівецької області.

 

Внаслідок конфлікту ніхто не постраждав.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Чернівецький обласний ТЦК та СП в суботу.

 

"Сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб. Транспортний засіб представника ТЦК та СП було заблоковано, а до нього самого застосовано силу та погрози", - ідеться в повідомленні.

 

Зазначається, що військовослужбовець з метою захисту свого життя та здоров'я, здійснив постріли в землю, в результаті чого ніхто не постраждав. На місце події ним було викликано представників поліції.

 

У ТЦК уточнили, що з'ясовують усі причини й обставини інциденту та сподіваються на відповідне реагування правоохоронних органів.

 

"Також повідомляємо про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі військовослужбовців ТЦК та СП. Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період" тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років", - повідомили військові.

 

На відео, яке розповсюджється у мережі, видно, що військовослужбовця оточили цивільні чоловіки та жінки, які шарпали його за руки і навіть намагалися збити з ніг «підсічками». Дехто мав у руках метелевий інструмент.

 

Саме тоді і пролунали постріли в землю. Це дещо вгамувало нападників, але не надовго.

 

Як повідомляла "УМ", група розлючених жінок напала на представників РТЦК, які сиділи у мікроавтобусі в місті Шепетівка на Хмельниччині.