По Сумській ТЕЦ росіяни вдарили КАБами

17:38, 11.04.2024
По Сумській ТЕЦ росіяни вдарили КАБами

Сотні рятувальників, слідчих, криміналістів та вибухотехніків працюють на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу росіян. (Фото ДСНС України)

Російські терористи завдали удару керованими авіабомбами по місцевій ТЕЦ у Сумах в четвер.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Сумської ОВА.

 

"Сьогодні, 11 квітня після 16ї години, ворог наніс авіаційний удар КАБами по критичній інфраструктурі міста Суми – місцевій ТЕЦ", - йдеться в повідомленні.

 

На місці працюють всі необхідні служби. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Наслідки удару уточнюються.

 

Також було здійснено обстріл Есманської громади Шосткинського району, поранення різного ступеня тяжкості отримали дві людини, їх доставили до лікарні.

 

Зауважимо, що у четвер вранці, 11 квітня, російські окупанти здійснили черговий обстріл Харківської області. Внаслідок атаки було пошкоджено ТЕЦ, яка живить Харків, а також повністю зруйнована трансформаторна підстанція.

 

Мер Харкова Ігор Терехов констатує, що місту зараз дуже потрібна сучасна система ППО.

 

Як повідомляла «УМ», 11 квітня вранці російські терористи повністю знищили Трипільську ТЕС.

 

Втрата Трипільської ТЕС негативно відобразиться на енергобалансі країни. В пікові години доби Україна матиме менше потужності для покриття потреб у споживанні електроенергії.

 

У місті-супутнику Трипільської ТЕС введено графіки аварійного відключення електрики і графіки подачі води. Водночас міськрада Українки та всі місцеві служби працюють над усуненням наслідків ракетної атаки на станцію.