В Україні скасовано аварійні відключення світла, окрім Харкова – Міненерго

11:14, 01.04.2024
В Україні скасовано аварійні відключення світла, окрім Харкова – Міненерго

Дефіциту електроенергії наразі в Україні немає.

Аварійні відключення електроенергії станом на ранок 1 квітня не застосовуються. Діють графіки погодинних обмежень у Харкові та мережеві обмеження споживання для промисловості у Криворізькому районі.

 

Як інформує УМ, про це 1 квітня повідомили в Телеграм у пресслужбі Міністерства енергетики.

 

"Дефіциту електроенергії немає. Планується комерційний імпорт. Учора фіксувався профіцит у системі – через сонячну погоду та відповідно інтенсивний виробіток електроенергії СЕС протягом дня НЕК "Укренерго" зменшував навантаження об’єктів ВДЕ сумарною величиною 1739 МВт*год", – йдеться у повідомленні.

 

Наразі енергосистема працює стабільно та збалансовано, наголосили у відомстві.

 

Водночас у Міненерго уточнили, що на високовольтній підстанції у Запорізькій області зафіксовано вибухи БПЛА. Є пошкодження обладнання.

 

У результаті бойових дій пошкоджено газопровід середнього тиску до будівлі пожежної частини у Харківському районі. Без газопостачання залишилась частина населеного пункту та комунально побутовий об’єкт.

 

"Через технологічні порушення відключилось обладнання на підстанції на Одещині, внаслідок чого знеструмлювались споживачі у м. Одеса. Протягом трьох годин усіх споживачів заживлено", – зазначили у міністерстві.

 

Нагадаємо, що після короткочасного скасування обмежень на постачання електроенергії, 31 березня в Харкові повернулись до погодинних відключень світла через ненадійність системи передачі електроенергії, а також недостачу локальної генерації.

 

Як повідомляла УМ, Зміївська ТЕС на Харківщині майже повністю зруйнована терористами.