«Захищатимуть» від атак: поблизу Новоросійського порту рф виставила баржі

13:53, 31.03.2024
«Захищатимуть» від атак: поблизу Новоросійського порту рф виставила баржі

Новоросійський морський порт (Фото: Вікіпедія)

Біля входу до об'єкта Чорноморського флоту в Новоросійському порту росія розмістила баржі в надії посилити його обороноздатність від атак українських морських дронів.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

 

Аналіз супутникових знімків експертами розвідки свідчить, що біля входу до об'єкта ЧФ у Новоросійському морському порту були розміщені чотири баржі. У Міноборони Британії вважають такий крок спробою посилити оборону порту від атак з боку українських морських безпілотників.

 

Експерти відомства зазначили, що через підвищений ризик ударів України по традиційному порту базування суден ЧФ у Севастополі Новоросійський порт наразі відіграє важливу роль у захисті «найцінніших активів Чорноморського флоту».

 

У зведенні також йдеться про те, що колишнього командувача ЧФ адмірала Віктора Соколова було знято з посади через успіхи України в ураженні російських суден дронами як у морі, так і в порту.

 

«Його наступник, віцеадмірал Сергій Пінчук, ймовірно, намагався підвищити шанси на виживання російських кораблів, вживаючи подальших превентивних і оборонних заходів, включаючи звуження проходу до портових споруд», – підкреслили у британському міністерстві.

 

У попередньому звіті британської розвідки, попри спроби Росії зменшити свої втрати, Україна продовжує демонструвати успіх в обмеженні боєздатності Чорноморського флоту рф у регіоні.

 

Як повідомляла УМ, третина кораблів Чорноморського флоту рф виведена з ладу.