Буданов назвав користь і шкоду від Telegram

07:03, 28.03.2024
Буданов назвав користь і шкоду від Telegram

Кирило Буданов на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024. (spravdi.gov.ua)

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що месенджер Telegram становить проблему для національної безпеки України, але від нього є й користь.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024, передає Spravdi.

 

За його словами, він проти утисків свободи слова, але не тоді, коли будь-хто може зробити канал і писати «все, що йому заманеться».

 

«Тобто у нас будь-яка людина може зробити канал, почати на ньому писати все, що їй заманеться, а коли щось починають робити, прикриватися тим, що це свобода ЗМІ. Та це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається», — сказав очільник ГУР.

 

Генерал-лейтенант додав, що водночас Telegram допомагає інформувати людей на тимчасово окупованих територіях: «Він багато в чому завдає руйнівного ефекту тут усередині, але так само завдяки йому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш працює».

 

Щодо протидії російській пропаганді та дезінформації Буданов зауважив: «Що б ми з вами тут не робили, ми не зможемо повністю зруйнувати лінії російської пропаганди, вона все одно буде. У них достатньо для цього як фінансових, так і людських ресурсів в багатьох країнах світу.

 

Це ж ідея не тільки з російської федерації, але і від їх агентів впливу. Це величезна машина з величезною кількістю медійного ресурсу, це все тільки видима частина. А скільки всього іде через мистецтво? Подивіться російські фільми, які не пов’язані в принципі з війною, але майже в кожному з них хоч один момент є ворожої пропаганди».

 

Як повідомляла "УМ", раніше у РНБО пропонували працювати над деанонімізацією діяльності Telegram-спільнот.