«Палітурка»: український ПЕН та The Ukrainians Media запустили подкаст

11:07, 27.03.2024
«Палітурка»: український ПЕН та The Ukrainians Media запустили подкаст

Проєкт присвячений обговоренню творів зі шкільної програми. (Фото: сайт PЕNUkrainе)

Подкаст «Палітурка», присвячений творам зі шкільної програми запустили Український ПЕН та The Ukrainians Media: чому вони вчили нас тоді та чого можуть навчити сьогодні.

 

Як інформує УМ, про це повідомили автори проєкту на сайті PЕNUkrainе.

 

Як розповів ведучий Захар Давиденко, за задумом подкаст «Палітурка» створений для людей, які хочуть краще зрозуміти або по-новому відкрити для себе твори українських класиків, які не отримали достатньо уваги у шкільні роки.

 

«Якщо у школі вам не було смішно з гуморесок Павла Глазового або було важко сприймати стиль письма Ольги Кобилянської — ви не одні. У "Палітурці" я спілкуюся з професійними читачами і читачками, які допоможуть нам із вами зрозуміти або наново відкрити для себе твори, котрі у школі пройшли повз багатьох з нас», — сказав Захар Давиденко.

 

У межах «Палітурки» вийде 10 епізодів, нові випуски подкасту очікуються кожні два тижні. Cеред гостей зокрема — літературна критикиня Богдана Романцова, поетка Катерина Калитко, літературознавиця Тетяна Огаркова.

 

Перший випуск із літературознавцем Ростиславом Семковим про Павла Глазового та його (не)смішні гуморески вже доступний для прослузовування за посиланням. Співрозмовники розповідають про життя автора та вплив його творчості на розвиток українсього гумору, зокрема стендапу.

 

Нагадаємо, у лютому 2023 року Дарина Романська та Андрій Богданович запустили подкаст «Леся, Шева і Франко»: для тих, хто прогулював уроки літератури, але хоче знати, чому наші письменники круті.

 

Як повідомляла УМ, Коти й собаки на війні: дитяча література — топвидань за версією рейтингу «Книжка року».