Канікули важливіші: Конгрес США вчергове не ухвалив допомогу Україні

10:12, 24.03.2024
Канікули важливіші: Конгрес США вчергове не ухвалив допомогу Україні

Конгрес США не ухвалив допомогу Україні та пішов на канікули на 2 тижні.

Не почавши розгляд законопроєкту, де передбачена допомога Україні, Палата представників погодила бюджет Сполучених Штатів і йде на двотижневу перерву.

 

Як інформує УМ, про це пише Голос Америки.

 

Зазначається, що на дострокове повернення американських конгресменів сподіватися не варто. Адже протягом цього тижня і республіканці, і демократи заявляли, що перейдуть до розгляду питання щодо надання допомоги Україні після 9 квітня.

 

"Спікер Конгресу США Майкл Джонсон заявив, що після канікул до цього питання підійдуть без жодних зволікань. Проте він окреслив кілька варіантів, як може бути надана допомога Україні. Зокрема, йдеться про розділення допомоги на військову та гуманітарну, а також про надання допомоги у борг чи кредит, а ще про можливість залучити законодавство, яке передбачає конфіскацію активів РФ та передачу їх Києву", - йдеться в повідомленні.

 

При цьому як альтернативу Джонсон не назвав проєкт Сенату, за який там вже проголосували, та який фактично лежить у Палаті представників. Своєю чергою демократи, окремі республіканці та, навіть, лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл неодноразово закликали Джонсона винести на голосування саме сенатський проєкт.

 

"Він неодмінно одразу піде на підпис президента і набагато швидше Україні надійде допомога", - зазначили в повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, Байден підписав бюджет на $1,2 трлн і закликає Конгрес допомогти Україні.