На Харківщині знеструмлено сотні тисяч абонентів

18:45, 22.03.2024
На Харківщині знеструмлено сотні тисяч абонентів

На Харківщині триває ліквідація наслідків масованої ракетної атаки рф енергетичної інфраструктури. (Фото ДСНС України)

Місто Харків повністю знеструмлено внаслідок ранкового обстрілу російських терористів по енергетичній інфраструктурі.

 

Загалом на Харківщині найскладніша ситуація з електропостачанням: без світла досі перебувають сотні тисяч людей.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міненерго 22 березня.

 

Через перебої з електропостачанням сповіщення про повітряні тривоги в Харкові будуть здійснюватися через звукове повідомлення на мобільні телефони.

 

Крім того, додатково співробітники ДСНС та Нацполіції будуть сповіщати громадян через гучномовці та рації, об’їжджаючи місто.

 

Загалом у Харкові і області після масованих обстрілів у регіоні без електроенергії залишається понад 600 тисяч споживачів.

 

Наразі у Харкові розгорнуті всі пункти Незламності, за потреби можна звертатися до них. Знайти адреси можна у Дії, на мапі або за допомогою чат-боту @nezlamnistbot.

Також у місті відновили роботу номерів телефонів Служб 101, 102 і 103. Електричний транспорт, такий як метро, трамваї та тролейбуси, не працюють. Тож курсують додаткові автобуси.

 

"Після проведення аварійних робіт заживлено споживачів у Вінницькій, Львівській областях. У Запорізькій області знято мережеві обмеження, однак є знеструмлення через бойові дії", - зазначають у відомстві.

 

Деякі обмеження в електричній мережі продовжують діяти:

 

в Одеській області - обмеження для більше 230 тисяч споживачів;

в Дніпропетровській області - відключено 150 тисяч споживачів, обмеження діють для понад 10 тисяч;

Хмельницькій області - без світла залишаються близько 2 тисяч споживачів.

 

Як повідомляла «УМ», вранці 22 березня росіяни здійснили найбільшу атаку по енергетичній системі України. Для цього ворог застосовував близько 90 ракет, та понад 60 дронів. Унаслідок цього є пошкодження ТЕС, енергетичних об'єктів, а у низці областей вже тривають аварійні відключення.

 

Крім того, ворог атакував ДніпроГЕС. Попри влучання та пожежу, ризику для прориву греблі немає. Наразі енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання на ДніпроГЕС у Запоріжжі попри знані пошкодження.